Новини Новини 13.04.2022 о 16:19 comment views icon

«‎Київстар»‎ впровадив сервіс «Знову в мережі» — SMS-сповіщення про появу в мережі людей, з якими втрачено зв’язок

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

У воєнний час багато дуже легко втрати зв’язок з близькими людьми. На додачу до наявних сервісів пошуку зниклих «‎Київстар» ‎впровадив власне рішення — спеціальну послугу під красномовною назвою «Знову в мережі». За допомогою SMS-сповіщень абоненти зможуть відстежувати появу рідних у зоні доступу мобільного оператора.

«Коли людина з’являється в мережі, знаходить можливість ввімкнути телефон, про це обов’язково має дізнатись той, кому ця людина дорога. В цьому і є суть сервісу «Знову в мережі».

Тетяна Лукинюк,

директорка з розвитку бізнесу на масовому ринку «‎Київстар».

Як це працює

Щоб отримати сповіщення про появу абонента в мережі, потрібно надіслати на його номер SMS-повідомлення зі спецкодом *D# та будь-яким текстовим повідомленням. Сервіс має пролонговану дію: заявка лишається активною впродовж 5 днів. Якщо за цей час абонент не виходить на зв’язок, оператор проінформує про це та запропонує повторно надіслати запит. Абоненти «‎Київстар» можуть таким чином отримати сповіщення про появу в мережі абонентів всіх українських операторів.

У компанії «‎Київстар» наголошують, якщо абонент впродовж кількох днів не виходить на зв’язок, потрібно подати заяву до Національної поліції України, яка володіє необхідними інструментами для найбільш ефективного пошуку людей. Довідку можна отримати за телефоном 102.

Наразі існують також застосунки, які за попередньою згодою абонента дозволяють бачити через геолокацію його місцезнаходження. Серед таких сервісів — «Мобільна безпека». Додаток також дозволяє, у разі втрати гаджета, віддалено видаляти з нього інформацію. Для нових користувачів перші три місяці користування в межах пакету «Захист» — безплатні». Ще один застосунок, що дозволяє бачити місцезнаходження рідних — STARFind. Він працює навіть із вимкненим GPS та доступний лише для абонентів «‎Київстар».

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: