Новини Новини 01.06.2022 о 16:42 comment views icon

Meta: ЄС схожий на «рибальський траулер», який збирає безліч марних документів у рамках антимонопольного розслідування

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Компанія Meta звинуватила антимонопольний орган Європейського Союзу в тому, що він діє як «рибальський супертраулер». За заявами компанії, антимонопольне відомство збирає величезну кількість «цілком недоречних» документів у спробі створити справу проти американського технологічного гіганта.

Регулюючі органи ЄС висловлюють занепокоєння щодо методів збору даних у соціальній мережі Facebook. Але в компанії вважають, що в рамках розслідування збирається велика кількість документів, які не стосуються справи. Комісія «пропилососила все морське дно – з наміром пізніше побачити, які види рідкісних риб вона знаходить у своїх величезних сітях», – заявив юрист Meta Деніел Джоуелл, виступаючи перед колегією з п’яти суддів ЄС.

Meta звинуватила комісію у відмові від взаємодії та ігноруванні запропонованих нею альтернатив, щоб зробити запити даних більш «пропорційними» та обмеженими тим, що дійсно необхідно. Натомість комісія продовжувала «механічно застосовувати умови пошуку» та вимагати велику кількість нерелевантних документів.

Своєю чергою юрист комісії Джузеппе Конте заявив у суді, що рішення ЄС щодо пошуку інформації були результатом тривалого процесу, під час якого представники антимонопольного відомства намагалися отримати інформацію від Meta для розслідування «семи антиконкурентних практик». При цьому на початкових етапах розслідування комісія отримувала від Meta дуже обмежену кількість документів, тому ЄС змінив свій підхід.

У 2021 році комісія розпочала поглиблене розслідування щодо Meta, щоб з’ясувати, чи не зловживала компанія масивом даних, отриманих від рекламодавців, щоб конкурувати з ними у тематичних оголошеннях. Також планувалося перевірити, чи справедливим є прив’язка рекламного сервісу Marketplace до соціальної мережі.

Джерело: Bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: