Новини Новини 20.04.2022 о 18:19 comment views icon

На аукціон виставили поштові марки «Русскій воєнний корабль, іді …!» та конверти зі спецпогашенням з підписами автора легендарної фрази. Стартова ціна — 25 тис. грн

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

У системі Prozorro оголосили про торги за унікальний лот з легендарними марками “Укрпошти” — тими самими, які обігрують фразу-мем «Рускій воєнний корабль, іди на***».

Він включає: марковий аркуш «Русскій воєнний корабль, іді …! Героям слава!» (6 марок) з номіналом F; марковий аркуш «Русскій воєнний корабль, іді …! Слава Україні!» (6 марок) з номіналом W; конверт «Перший день» зі спецпогашенням з поштовою маркою «Русскій воєнний корабль, іді …! Героям слава!» з номіналом F; конверт «Перший день» зі спецпогашенням з поштовою маркою «Русскій воєнний корабль, іді … ! Героям слава!» з номіналом W (останні два — з підписами автора фрази, морського піхотинця Романа Грибова, та генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського).

На аукціон виставили поштові марки «Русскій воєнний корабль, іді …!» та конверти зі спецпогашенням з підписами автора легендарної фрази. Стартова ціна — 25 тис. грн
Марки та конверти виставили на акціон. Фото: prozorro.sale

Початкова ціна — 25 тис. грн, а мінімальний крок аукціону — 2,5 тис. грн. Дата проведення аукціону: 22 квітня о 14:00. Заявки для участі приймаються до  21 квітня до 18:00.

«Фраза, якою захисники острова Зміїний відповіли військовому кораблю окупантів, стала квінтесенцією рішучості українців обороняти свою землю. Укрпошта прагнула зафіксувати цей момент по-поштовому — випуском поштової марки й проведенням спеціального погашення. Ескіз для поштової марки «Русскій воєнний корабль, іді …!» обрано  голосуванням на сторінках компанії у Facebook та Instagram. Робота українського художника Boris Groh отримала понад 1700 голосів з-поміж 8 тисяч. У всеукраїнському конкурсі, про який було оголошено 1 березня, на 30-ту річницю сучасних українських поштових марок, взяли участь понад 500 авторів з України й різних куточків світу. Відтак всеукраїнський конкурс перетворився у міжнародний та став для багатьох арттерапією під час війни», — йдеться у публікації.

А тепер погана новина для тих, хто бажав купити ці марки. Укрпошта повідомила, що попередні замовлення будуть скасовані. Станом на 20 квітня вже продано біля 700 тисяч марок і продаж у відділеннях закінчено.

«Єдине виключення, це наше відділення на Майдані в Києві. Там, з 13:00 сьогодні будуть продаватись марки тим 1500+ клієнтам, хто вчора не зміг їх отримати та записався в список. Що буде далі. Щоб все було чесно і прозоро, 100 тисяч марок будуть виділені на інтернет-магазин. І починаючи з четверга, в нашому інтернет-магазині зможуть придбати марки (2 листа на 1 заказ) ті, хто раніше зробив заказ в перші дні, а з п’ятниці будь-який клієнти в Україні чи за її межами. Таким чином ще більше ніж 8300 клієнтів зможуть отримати марки», — говориться у повідомленні.

Курс-професія "Копірайтер" від Skvot.
40 занять — і ти з упевненістю, скілами та портфоліо зможеш тиснути Apply на вакансії копірайтера.Досвідом і ключами поділяться 2 лекторки та запрошені спікери.
Детальніше про курс

Решта тиражу буде використана для офіційних делегацій, музейних фондів, міжнародних зобов’язань в рамках ВПС та по філателістичним абонементам. Також кожен працівник Укрпошти зможе отримати 1 марку, а невелика частина буде виділена на підтримку маркетингових акцій з українськими виробниками та підприємцями. Додаткового тиражу марки не буде. Але саме ця серія з кораблем буде продовжена. Додаткових повідомлень слід чекати наступного тижня.

Марки «Русскій воєнний корабль, іді …!» розлетілися як гарячі пиріжки всього за кілька днів. Причиною стало й те, що деякі люди почали продавати їх та спеціальні конверти за спекуляційними цінами. Наприклад, на Ebay конверт з маркою можна знайти за 1000 доларів.

Німецьке місто Герфорд заборонило використовувати літеру «Z» на автознаках. А «Укрпошта» припиняє випуск марок та маркованих конвертів з номіналами літерами «V» та «Z»


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: