Новини Новини 12.04.2022 о 13:39 comment views icon

Німецьке місто Герфорд заборонило використовувати літеру «Z» на автознаках. А «Укрпошта» припиняє випуск марок та маркованих конвертів з номіналами літерами «V» та «Z»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяня Нечет

Автор новин

Влада німецького Герфорда у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія вважає, що літера «Z» стала символом російського вторгнення в Україну. Тому автомобільні номери, що містять цю літеру, більше не видаватимуться автовласникам та автодилерам. Про це повідомила газета Westfalen-Blatt.

«Ця літера стала символом російського вторгнення в Україну і використовується як знак підтримки режиму путіна та війни», — пояснило видання.

Такі заходи розглядає керівництво міста Кассель. У той же час влада Франкфурта, Вісбадена і Дармштадта не бачить у цьому необхідності.

У Німеччині заборонено використовувати на автономерах поєднання літер, що асоціюються з абревіатурами нацистського режиму. У різних землях правила можуть відрізнятися. Зокрема, у Північній Рейн-Вестфалії недоступні буквосполучення KZ, NS, SA, SS та HJ.

У ФРН автовласники можуть за додаткову плату під час реєстрації автомобіля вибрати номер, який їм подобається, за умови, що він ще вільний. Обов’язковими є лише дві літери, що позначають місто або округ, в якому зареєстровано транспортний засіб.

«Укрпошта» також більше не випускатиме поштових марок та маркованих конвертів з номіналом літерами «V» і «Z», оскільки «завдяки старанням росії ці літери стали символами нового фашизму та терору».

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Національний оператор вже розпочав розробку нових символів поштової оплати з іншими літерними номіналами. А поштові марки та марковані конверти, введені «Укрпоштою» в обіг до 24 лютого 2022 року, вважатимуться дійсними для оплати послуг поштового зв’язку.

До речі, з 12 квітня ввели в обіг нові марки «Російський військовий корабель, йди…!».

На початку квітня Естонія почала анулювати візи особам із символікою на підтримку агресії проти України, включаючи літери «Z» та «V». Візи анулювали вже кільком порушникам.

У марці Samsung прибрала літеру «Z» із назви своїх складних смартфонів, що продаються у країнах Балтії.

Німецьке місто Герфорд заборонило використовувати літеру «Z» на автознаках. А «Укрпошта» припиняє випуск марок та маркованих конвертів з номіналами літерами «V» та «Z»

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: