Новини Софт 13.05.2022 о 13:58 comment views icon

«Прозорро.Продажі» перенесли центральну бази даних у «хмару» Amazon Web Services

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

З початку повномасштабної війни державні сервіси та банки зі зрозумілих причин здійснюють міграцію у «хмару». Нещодавно «ПриватБанк» переніс дата-центри з України до Європи, зараз до великої міграції у «хмару» долучилися ДП «Прозорро.Продажі», яке адмініструє однойменну ІТ-систему онлайн аукціонів з продажу та здачі в оренду майна.

Державне підприємство «Прозорро.Продажі» здійснило переїзд центральної бази даних (ЦБД) державної електронної торгової системи з дата-центру в Україні до хмарного сховища Amazon Web Services (AWS).

Як розповіли у компанії, підготовка до міграції у «хмару» розпочалася ще у вересні 2021 року як реалізація резервного дата-центру, а активна фаза переїзду цієї весни тривала декілька тижнів. Дані переносили в позаробочий час, тому це жодним чином не вплинули на оголошення та проведення онлайн-аукціонів у системі.

«Як ІТ-компанія ми розуміємо, що одна з наших головних цінностей — це захищеність системи, в якій проходять аукціони, та збереження даних користувачів. Тож підготовку до переїзду розпочали минулого року, війна ще більше актуалізувала питання захищеності державних ІТ-інструментів та прискорила цей переїзд. Міграція в AWS дозволить забезпечити стабільність та безперебійну роботу державної електронної торгової системи та онлайн аукціонів»,

Григорій Легенченко,

«Прозорро.Продажі»

Робота в AWS зробить гнучкішим керування споживанням ресурсів та забезпечить інший рівень відмовостійкості. Крім того, зберігання даних у «хмарі» знижує ризики для учасників системи та залежність від критичної інфраструктури, яка під час війни може бути пошкоджена чи зруйнована.

Наступним кроком після переїзду центральної бази даних стане міграція в «хмару» публічного модуля аналітики bi.prozorro.sale.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: