Новини Наука та космос 13.07.2023 о 13:36 comment views icon

Рекорд, якого ми не хотіли: минулий тиждень став найспекотнішим для Землі за всю історію спостережень

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Світ нещодавно пережив найспекотніший день та тиждень за всю історію спостережень – причому денний рекорд був побитий кілька разів підряд.

Після надзвичайно жаркого червня середня глобальна температура не припиняє бити власні рекорди – минулого тижня вона вперше перевищила 17°C, а п’ятниця 7 липня, згідно з даними Японського метеорологічного агентства, стала найспекотнішим днем за всю історію спостережень із показником у 17,24°C (попередній рекорд, встановлений цього ж тижня, складав 17,23°C).

Інші дані, отримані від Національного управління океанічної атмосфери (NOAA) і проаналізовані Інститутом зміни клімату Університету Мену, говорять про аналогічні показники, однак згадують про те, що перший рекорд був встановлений у понеділок (17,0°C), побитий у вівторок (17,18°C) та стабільний у середу, аж доки в четвер не досяг 17,23°C.

Всесвітня метеорологічна організація повідомляє, що нещодавно були побиті й інші кліматичні рекорди: глобальна температура поверхні моря показала рекордно високі значення для цієї пори року як у травні, так і в червні, досягаючи безпрецедентних максимумів в Північній частині Атлантичного океану. І хоча зараз Антарктида перебуває в розпалі зими, її морський лід опустився на 17% нижче середнього — це найнижчий рівень у червні з початку супутникових спостережень.

Аномальна спека може викликати перебої в електромережах по всьому світу — в Мексиці вже оголосили надзвичайний стан

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Джерело: New Atlas


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: