Рубрики НовиниКіно

Режисери «Месників» не вірять у втому від супергероїки: «Проблеми Marvel — це частина розриву поколінь»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Останнім часом кіновсесвіт Marvel переживає нестабільність — минулорічний «Марвели» з Брі Ларсон став фільмом із найнижчими касовими зборами в історії франшизи, тоді як серіал «Таємне вторгнення» рознесли низькими балами, як критики, так і глядачі.

В оглядах часто пов’язують цю несприятливу для MCU тенденцію із модним у Голлівуді виразом — «втома від супергероїки». Натомість режисери брати Руссо, які працювали над «Месниками», вважають, що проблеми пов’язані зі зміною аудиторії.

«Ми перебуваємо в цікавому перехідному періоді, і невідомо, як люди сприйматимуть продовження історії, або які історії вони хочуть отримати», — сказав Джо Руссо сайту GamesRadar+ на Міжнародному кінофестивалі Sands минулих вихідних. «Існує велика розбіжність у тому, як покоління споживають медіа. Є ті, що звикли ходити у кінотеатри, і ті, хто хоче подивитись щось саме зараз».

Джо Руссо заявив, що ця проблема торкається не лише кіно- та телевізійної індустрії, а й світу загалом, однак її надзвичайно важко вирішити.

Ентоні й Джо Руссо

«Ми спілкуємося через меми та заголовки, ніхто не читає більш як два речення. Все складається зі 100 символів або 10-секундних відео в соцмережах. Думаю, що двогодинний формат, структуру, яку використовують для фільмів понад століття, її важко сприйняти. Нове покоління шукає нові способи оповіді».

Режисерський дует також заявив, що не вірить у втому від супергероїки

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

«Думаю, що це загальна втома. Питання про втому від супергероїки виникло задовго до нашої роботи. Це щось на кшталт вічної скарги, бо ми цитували це ще в наші ранні дні роботи над фільмами. Люди подібним чином скаржилися на вестерни, але вони виходили десятиліттями, постійно перероблялися і досягали нових висот», — сказав Ентоні Руссо.

Marvel з огляду на кризу, змінила стратегію виробництва, та розмірковує, чи не повернути їй до роботи оригінальних «‎Месників». Роберт Дауні-молодший у нещодавньому інтерв’ю заявив, що не проти подальшої співпраці.

Цього року студія випустить лише один повнометражний фільм — «Дедпул 3‎» з Раяном Рейнольдсом та «Росомахою» Г’ю Джекмана. Раніше режисер фільму «Люди Ікс: Перший Клас» Метью Вон заявив, що третій «‎Дедпул» — це «‎поштовх», який може врятувати всесвіт Marvel. 

Disqus Comments Loading...