Новини Україна 19.04.2024 о 08:21 comment views icon
Стаття з  

Російські хакери посилили атаки на комп’ютери українських військовослужбовців

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg

Ігор Шелудченко

Автор новин

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України попередила про підвищену активність хакерського угруповання UAC-0184, яке намагається отримати доступ до комп’ютерів військовослужбовців.

Держспецзв’язку посилається на інформацію урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

«Зловмисники використовують популярні месенджери, соціальні мережі та інші платформи для знайомств та спілкування з метою розповсюдження шкідливих програм», — йдеться у повідомленні.

Мета таких дій — викрадення документів та даних месенджерів.

В месенджери хакери надсилають cупровідні повідомлення-приманки:

Курс Digital Marketing від Mate academy.
На курсі ви навчитесь запускати рекламу в кабінтеах Facebook/Instagram та Google. Ви також познайомитися з SEO та Email marketing. Це ті навики які найчастіше просять ІТ компанії від Junior Marketers. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо!
Дізнатися більше про курс
  • наприклад, про відкриття виконавчого провадження / кримінальної справи;
  • відео бойових дій;
  • запит на знайомство;
  • файли (архіви) з проханням допомогти у їх відкритті/обробці.

Зазначено, що зловмисники застосовують такі шкідливі програми, в тому числі для викрадення та вивантаження даних з комп’ютера, зокрема повідомлень і контактних даних месенджера Signal, який є доволі популярним серед військових.

Кіберфахівці попередили, що зловмисники продовжуватимуть удосконалювати способи доставки шкідливих програм через месенджери.

«Будь-яка необачна онлайн-активність військовослужбовця (наприклад, публікація фото у військовій формі) полегшує зловмисникам визначення пріоритетних цілей для атак», — застерегли військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше та ж хакерська група UAC-0184 розсилала військовослужбовцям ЗСУ повідомлення зі шкідливим програмним забезпеченням під виглядом рекрутингу до 3 ОШБр та ЦАХАЛ.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: