Новини Україна 09.11.2022 о 11:32 comment views icon

Україна запросила ППО C-RAM в США – високоефективні автоматичні системи малої дальності проти іранських дронів і не тільки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

ABC news стало відомо про лист спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука до Конгресу США з проханням надати Україні системи ППО C-RAM для боротьби з іранськими безпілотниками з метою захисту електростанцій та інших важливих об’єктів. У листі також є прохання надати ракети більшої дальності для знищення запасів безпілотників глибоко у тилу ворога на території України.

C-RAM (Counter Rocket, Artillery та Mortar) – системи тактичного ППО, здатні відбивати ракетні, артилерійські та мінометні атаки, а також інші засоби дистанційного ураження. Існує багато модифікацій таких систем, що спочатку прийшли на сухопутне шасі з флоту (CIWS) і були значно модернізовані.

C-RAM

Установка включає РЛС, оптико-тепловізорний модуль та шестиствольну гармату калібру 20 мм з високою інтенсивністю стрільби – 4500 пострілів за хвилину (модель Centurion C-RAM). Система здатна працювати повністю автоматично – вона захоплює та супроводжує ціль, розраховує можливі помилки і поправки для визначення оптимального часу та напряму, відкриває вогонь або пропонує зробити це оператору.

Видання Defence Express зауважує малу ефективну дальність враження – всього 1,5 км (для порівняння, ефективна дальність у «Гепардів» – 5,5 км). Максимальна дальність складає 5,5 км. Однак на малих дистанціях та в руках вмілих бійців C-RAM може бути високоефективною – особливо проти повільних цілей, якими є ударні безпілотники

Пентагон принципово не став розкривати деталі запиту України – раніше у відомстві зазначали, що сконцентровані на покритті потреб України відповідно до ситуації на фронті та «працюють цілодобово, доставляючи зброю із запасів США, коли вона буде доступна».

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

Національна гвардія створює мобільні групи з кулеметами ПКТ для протидії російським атакам дронами

 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: