Новини Новини 14.03.2022 о 16:06 comment views icon

В Україні відновлюється навчальний процес — позашкільна освіта + освітній проєкт «Навчання без меж» для школярів 5-11 класів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

14 березня в Україні відновлюється навчальний процес — поки що мова йде про позашкільну освіту. Долучитися до занять може будь-хто, незалежно від того, чи займається дитина в закладі позашкільної освіти. Всі заняття будуть знаходитися у вільному доступі.

Позашкільна освіта України

Заняття для різних категорій учнівської молоді організовують Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді, Національний центр «Мала академія наук України», Національний еколого-натуралістичний центр, Український державний центр позашкільної освіти у співпраці з обласними, міськими, районними закладами позашкільної освіти.

Розклад занять та інформацію про доступ до відповідних ресурсів (відеоматеріалів, онлайн-занять, презентацій тощо) розміщено на сайтах відповідних державних центрів.

Розклад на цей тиждень:

«Навчання без меж»

В Україні відновлюється навчальний процес — позашкільна освіта + освітній проєкт «Навчання без меж» для школярів 5-11 класів

«Навчання без меж» — спільний освітній проєкт Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» та регіональних каналів Суспільного мовника, а також платформ онлайн-телебачення MEGOGOКиївстар ТБ1+1 video та sweet.tv.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Проєкт передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів. Кожен день буде присвячений окремій дисципліні. З 14 до 18 березня (понеділок-пʼятниця) транслюватимуться такі уроки:

  • 14 березня — українська мова;
  • 15 березня — математика;
  • 16 березня — історія України;
  • 17 березня — українська мова;
  • 18 березня — математика.

Так, дитячий телеканал «Піксель» транслюватиме уроки для 5 класу щоденно о 10:00 та для 6 класу об 11:00. ПЛЮСПЛЮС, що входить до складу 1+1 media, показуватиме уроки для школярів трьох класів: 7-го з 10:00 щоденно, 8-го з 11:00 та 11-го класу з 12:00. Регіональні канали Суспільного відповідно транслюватимуть заняття для 9 класу о 10:00 та для 10 класу об 11:00. Також усі згадані уроки можна буде переглянути на платформах онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video, sweet.tv як у прямому ефірі, так і в будь-який зручний час абсолютно безкоштовно.

Проєкт реалізується на основі Всеукраїнського онлайн розкладу — ініціативи Міністерства освіти та науки України, в межах якої учні 1-11 класів можуть долучитися до відеоуроків, розміщених на платформі YouTube. Усі охочі можуть додавати нові уроки з розкладу до свого google-календаря, аби отримувати сповіщення про початок трансляції.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: