Новини Новини 01.06.2022 о 08:40 comment views icon

Відновити зв’язок у Херсонській області найближчим часом не вийде — обладнання перебуває під повним контролем російських військових

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

З 30 травня у Херсонській області повністю пропали мобільний зв’язок та інтернет. Окупанти відключили живлення обладнання, від’єднали кабелі тощо. І, на жаль, швидше за все найближчим часом відновити зв’язок не вийде. Про це повідомили у Держспецзв’язку.

«Наразі жителі регіону знаходяться без можливості здійснити національні та міжнародні дзвінки, використовуючи стаціонарні телефони. На жаль, найближчим часом відновити зв’язок у області, швидше за все, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під повним контролем окупаційного режиму та російських військових. Це вже не перша спроба позбавити українських громадян, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, можливості зв’язатися з рідними, викликати швидку допомогу чи рятувальників, отримати правдиву інформацію про перебіг війни та ситуацію в країні», — йдеться у публікації.

Натомість з’явилися повідомлення про трансляцію через гучномовці російської пропаганди. І не виключено, що надалі українських користувачів спробують під’єднати до російських інтернет-мереж та мобільних операторів, які повністю контролюються ворожими спецслужбами.

Водночас Держспецзв’язку завдяки оперативному реагуванню аварійно-відновлювальної групи lifecell у найкоротші терміни вдалося відновити роботу 26 базових станцій та покращити зв’язок у Миколаївській області.

Фахівці Укртелекому відновили роботу магістральної лінії передачі Подільськ — Бершадь. Тож тепер абоненти у місті Балта Одеської області, а також у містах Первомайськ, Южноукраїнськ і Новий Буг на Миколаївщини знову можуть користуватися послугами компанії. Також відновлено надання IP-послуг для абонентів Бахмута на Донеччині та послуг у деяких населених пунктах Сумщини, який було втрачено внаслідок аварійного знеструмлення.

Як використовувати VPN під час входу в мережу

Захист. Краще обрати VPN, в якому є шифрування військового класу (наприклад, AES-256), асортимент протоколів безпеки (OpenVPN, L2TP, IKEv2, WireGuard та інші), захист від витоків через DNS, технологія TrustedServer, яка видаляє всі ваші дані при кожному перезапуску, та функцію автоматичного аварійного відключення (kill switch).

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Підтримка операційних систем. Переконайтесь, що VPN підтримує операційні системи, якими ви користуєтесь: Android, iOS, Windows та інші потрібного покоління.

Кількість одночасних активних пристроїв. Головне, щоб вам вистачило.

Вартість. VPN бувають платні та безплатні. Платні можуть мати кращий рівень захисту, вищу швидкість з’єднання, підтримку більшої кількості операційних систем.

Якщо користуєтесь безплатним VPN

  • Перевірте репутацію сервісу у пошуковику — чи не було фактів витоку або продажу даних користувача.
  • Не використовуйте російських VPN, вони, ймовірно, можуть надсилати дані російським спецслужбам.

Кілька варіантів VPN-сервісів, які рекомендують фахівці

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

ExpressVPN
Surfshark
PrivateInternetAccess
CyberGhostVPN
NordVPN
ProtonVPN

Деякі VPN-програми при завантаженні можуть необґрунтовано запитувати доступ до даних користувачів. Насторожити повинні ті, які запитують:

  • доступ до особистих даних;
  • запис на зовнішніх накопичувачах;
  • зміну системних налаштувань;
  • управління локальними файлами;
  • доступ до журналів дзвінків.

Застосунки, які просять по чотири і більше дозволів: Yoga VPN, proXPN VPN, Hola Free VPN, Seed4.Me VPN, OvpnSpider, SwitchVPN, Zoog VPN та інші.

Для забезпечення стабільного та безпечного з’єднання рекомендуємо користуватися платними VPN-сервісами. Обов’язково завантажувати додатки VPN-сервісів з офіційних сайтів, дотримуючись усіх ліцензій та рекомендацій постачальника.

Застосунки, які користувач встановлює не через офіційні вебресурси, можуть у своєму коді містити вразливості, які дозволять деанонімізувати користувача.

Як користуватися зв’язком на тимчасово окупованих територіях


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: