Новини Новини 15.04.2022 о 13:37 comment views icon

Волонтери «IT-паросток» пропонують українському бізнесу задарма перевести їх сайти з російської Tilda

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Волонтери «IT-паросток» виступили з новою ініціативою, адресованою власникам середнього та малого бізнесу — проєкт DvoStok готовий власними коштами перевести їх сайти з російської платформи Tilda на вітчизняне обладнання.

Проєкт DvoStok розвиває команда з п’яти молодих жінок, які працюють за договором надання послуг. Вони готові оновити коди сайтів без доплат, надати консультації у роботі з адмінкою та гарантійну підтримку.

«Після інформації, що за рішенням Кабміну та президента України, почали блокувати сайти, створені на російській платформі Tilda, у суспільстві почали обговорення цієї проблеми.

І хоча згодом виявилось, що про повне блокування сайтів поки що мова не йде, для багатьох власників середнього та малого бізнесу стала очевидною необхідність пошуку альтернативної платформи»

із звернення DvoStok

Tilda Publishing — російська компанія, що створила й підтримує однойменний візуальний конструктор сайтів, який до війни був досить популярний в Україні. Минулого року після блокування українськими інтернет-провайдерами окремих сайтів на Tilda, які увійшли до санкційного пакета відповідно до травневого рішення РНБО, в мережі заговорили про повне  блокування російського конструктора сайтів, але врешті це не підтвердилося. Тоді Tilda Publishing не увійшла до нового списку санкцій проти рф, а декілька сайтів вийшли з ладу через те, що були пов’язані з іншими на Tilda, що підпали під блокування.

На сьогодні є достатньо благонадійних і не менш функціональних альтернатив російській Tilda. Серед них — Strikingly, Wix та Webflow. Окрім того, зараз Weblium дарує річний тариф на створення сайтів для волонтерів та некомерційних організацій.

Наразі легко перевірити приналежність компанії до росіян або білорусів можна через відриті державні реєстри та чатбот Опендатабот.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Як завдяки відкритим даним перевірити, чи працюють в Україні компанії росіян та білорусів


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: