Новини Пристрої 25.04.2022 о 17:07 comment views icon

ЗМІ: ВСУ використовують польські ударні безпілотники-камікадзе Warmate (в Україні їх теж виробляють під назвою «Сокіл»)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Польський ресурс Wiadomości Gazeta повідомляє, що українські військові, ймовірно, використовують для нанесення уражень російським окупаційним військам баражуючі боєприпаси Warmate. Це ударний безпілотник, розроблений польським підприємством WB Electronics, що входить до WB Group.

Компанія-виробник не надає конкретну інформацію про використання БПЛА Warmate в Україні, але WB Group стверджує, що її продукція добре зарекомендувала себе на полі бою. Нещодавно військовий дослідник Арслон Ксудосі оприлюднив фотографії з ударним безпілотником Warmate. І Ксудосі стверджує, що знімки було зроблено саме в Україні. До того ж польське оборонне видання Defence24 повідомляло, що Україна має на озброєнні боєприпаси Warmate.

СМИ: ВСУ используют польские ударные беспилотники-камикадзе Warmate (в Украине их тоже производят под названием «Сокол»)

Разом з тим, ще у 2017 році на виставці оборонної промисловості MSPO-2017 повідомлялося, що українська компанія «Спецтехноекспорт» уклала контракт на закупівлю для ЗСУ партії безпілотних баражуючих боєприпасів Warmate. Вже у 2021 році повідомлялося, що WB Group зробила постачання великої партії Warmate одному з неназваних іноземних замовників.

СМИ: ВСУ используют польские ударные беспилотники-камикадзе Warmate (в Украине их тоже производят под названием «Сокол»)

Безпілотник являє собою складовий високоплан з V-подібним оперенням, оснащений електродвигуном. БПЛА запускається за допомогою переносної контейнерної пневматичної пускової установки. Управління та наведення боєприпасу здійснює оператор. Радіус дії комплексу становить 10 км, тривалість баражирування – 30 хвилин, максимальна швидкість – 150 км/год, максимальна висота польоту – 500 м при нормальній висоті польоту 30–200 м. Максимальна злітна маса комплексу – 4 кг, при цьому апарат може бути споряджений різноманітними за типом ураження бойовими головками з масою вибухової речовини до 800 грамів. Під час атаки БПЛА заходить на ціль, у піку досягаючи своєї максимальної швидкості – 150 км/год. Оператор контролює атаку за допомогою відповідної оптики й може скасувати місію вже під час ударного маневру, віддавши команду повернутися на базу.

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

СМИ: ВСУ используют польские ударные беспилотники-камикадзе Warmate (в Украине их тоже производят под названием «Сокол»)

Додамо, у 2016 році компанія «Чезара» з Чернігова купило в Польщі екземпляр Warmate та ліценцію на його серійне виробництво. Згодом компанія провела випробування дрону. Українська назва цього БПЛА – «Сокіл».

Джерело: mil.in.ua


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: