Новини Технології 23.03.2023 о 15:55 comment views icon

2022 рік став рекордним для відновлюваної енергетики — глобальні потужності зросли на 9,6%

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

2022 рік став рекордним для відновлюваної енергетики — глобальні потужності зросли на 9,6%

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

За даними Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії, на кінець 2022 року глобальна потужність відновлюваної енергетики становила 3372 ГВт — із врахуванням зростання на 295 ГВт або 9,6%. Загалом відновлювані джерела енергії виробляли переважні 83% від усієї потужності, доданої торік. 

Статистика за 2023 рік демонструє, що відновлювана енергетика продовжує зростати на рекордних рівнях, попри глобальну невизначеність, підтверджуючи тенденцію до зниження використання викопного палива.

«Це рекордне зростання, що триває, свідчить про стійкість відновлюваної енергетики в умовах тривалої енергетичної кризи.  Але до 2030 року щорічне збільшення потужностей відновлюваних джерел енергії має зрости втричі порівняно з поточним рівнем, якщо ми хочемо залишатися на шляху обмеження глобального потепління до 1,5°C», — каже Франческо Ла Камера, генеральний директор Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії.

У 2022 році чимало країн збільшили свої потужності відновлюваних джерел енергії, але їхнє значне зростання було зосереджено саме в Азії, США та Європі. Майже половина доданих у потужностей — це заслуга Азії, в якій загальна потужність відновлюваних джерел енергії до 2022 року становила 1,63 ТВт. Найбільший внесок у Китаю — зі 141 ГВт нових потужностей.

У Європі та Північній Америці  потужності відновлювальної енергетики зросли на 57,3 ГВт і 29,1 ГВт відповідно. В Африці — на 2,7 ГВт, в Океанії — на 5,2 ГВт, а в Південній Америці — на 18,2 ГВт. На Близькому Сході зафіксовано найвище зростання відновлюваних джерел енергії за всю історію: у 2022 році додано 3,2 ГВт нових потужностей.

Попри те, що гідроенергетика становила найбільшу частку світових загальних потужностей відновлюваної енергетики з 1250 ГВт, сонячна та вітрова енергія продовжували домінувати серед нових генерувальних потужностей. Разом обидві технології внесли 90% у частку всіх нових відновлюваних потужностей у 2022 році. Сонячна енергетика лідирувала зі зростанням на 22% (191 ГВт), за нею йшла вітрова, яка збільшила свою потужність на 9% (75 ГВт).

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Перший у світі штучний енергетичний острів з’явиться у Бельгії — він транспортуватиме енергію від морських вітроелектростанцій на материк

Джерело: Electrek

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: