Опыт эксплуатации Устройства 02.11.2017 в 13:23 comment

Google Pixel 2 XL після двох тижнів використання

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/3b307fd819c4ae34239dac0ceea70279?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/3b307fd819c4ae34239dac0ceea70279?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Pixel 2 XL я отримав в день його релізу 18 жовтня, тож мав можливість ознайомитись з ним протягом двох тижнів. Коротко про себе (для розуміння контексту): веб-розробник, найбільші хоббі це фотографування та «хмари», вже 10 років (з перервами) мешкаю в південній Каліфорнії.

Pixel 2 XL це мій третій телефон на Android після T-Mobile G1 (HTC Dream) та Nexus 4. Я планував замінити Nexus 4 ще минулого року, але почитавши відгуки про оригінальний Pixel (проблеми з камерою і т.п.) вирішив почекати ще рік. Звісно, можна було взяти флагман від HTC, LG або Samsung. Мені подобається їх залізо, але мені зовсім не подобається те, що вони роблять з Android: я про дублікати стандартних програм, які складно видалити, та загальновідому ситуацію з оновленнями (особливо якщо телефон від оператора). Google принаймні не додає в свої телефони мотлох, який складно видалити, та гарантує оновлення телефонів протягом трьох років. Після цього ще рік-два можна користуватися прошивками від «народних умільців» (на Nexus 4 я використовував CyanogenMod/LineageOS). З Apple у мене складні стосунки — мені подобаються macOS та їх компʼютери (вже багато років використовую MacBook Pro) але iOS та їх закрита екосистема мені не до душі. Тому намагаюся тримати баланс, хоча це і складно коли ще є Kindle Fire та Nexus Player. Чи є сенс згадувати про Microsoft після вищесказаного? 🙂

Минулого разу (5 років тому) я зміг замовити Nexus 4 далеко не одразу: телефон постійно зникав з корзини або його неможливо було оплатити. Лише за тиждень у мене це вийшло після кількох годин намагань.

Цього разу все пройшло чудово — я слідкував за Google Store протягом презентації 4 жовтня та замовив телефон за кілька хвилин після того, як магазин оновився. Телефон відправили 17 жовтня та доставили наступного дня (як і обіцяли).

Розміри

Перше враження — який він величезний в порівнянні з моїм Nexus 4 та Pixel 2 дружини. Можливо мені варто було брати Pixel 2? Але вже за кілька годин усі мої сумніви розвіялися коли я зрозумів усі переваги великого екрану та відносно невеликих рамок.

Завдяки тому, що екран видовжений (пропорції — 18:9 або 2:1), його досить зручно тримати в руці незважаючи на 6 дюймів та захисний кожух Caseology Vault.

Онлайн-курс "English for Designers" від Vocabulaba.
Навчіться описувати деталі своєї роботи, формувати CV англійською та вільно обговорювати флоу проєктів із замовниками.
Детальніше про курс

З іншого боку він достатньо великий, щоб спричиняти невеликий дискомфорт в джинсах з мілкими кишенями. Для мене він того вартий, але підійде не всім.

Швидкодія

8-ядерний процесор Snapdragon 835 та 4 ГБ оперативної памʼяті разом з «чистим» Android роблять телефон дуже швидким. Навіть програми, які масово встановлюються в фоні, не сповільнюють його роботу. З досвіду Nexus 4 я думаю він почне сповільнюватися десь за 3 роки (коли скінчаться оновлення а у програм зросте «апетит»).

hotline.ua Google Pixel 2 XL 64GB Just Black Google Pixel 2 XL 64GB Just Black

Уведомить о появлении в продаже
Тип Смартфон
Предустановленная ОС Android 8.0 (Oreo)
Оперативная память, ГБ 4
Встроенная память, ГБ 64
Слот расширения
Тип SIM-карты eSIM + Nano-SIM
Количество SIM-карт 2
Процессор Qualcomm Snapdragon 835 + GPU Adreno 540
Количество ядер 8
Частота, ГГц 2,35
Аккумуляторная батарея 3520 мАч (несъемная)
Время работы (данные производителя) нет данных
Диагональ, дюймы 6
Разрешение 2880х1440
Тип матрицы P-OLED
PPI 538
Датчик регулировки яркости +
Другое 2,5D-стекло, защитное стекло Corning Gorilla Glass 5
Основная камера, Мп 12 (f/1.8)
Видеосъемка +
Вспышка +
Фронтальная камера, Мп 8 (f/2.4)
Высокоскоростная передача данных GSM/HSPA+/LTE
Wi-Fi + (802.11ac, 2,4ГГц + 5ГГц)
Bluetooth + (5.0)
GPS +
IrDA
FM-радио
Аудиоразъем
NFC +
Интерфейсный разъем USB Type-C
Размеры, мм 157.9 x 76.7 x 7.9
Вес, г 175
Защита от пыли и влаги +
Тип корпуса моноблок (неразборный)
Материал корпуса алюминий
Тип клавиатуры экранный ввод
Еще поддержка быстрой зарядки, сканер отпечатка пальцев

Камера

З одного боку мене важко вразити якістю фото — вже багато років знімаю на дзеркальну камеру та обробляю RAW фото в Lightroom. І якогось прориву тут не сталося — дуже дрібна оптика та мініатюрний сенсор фізично не можуть отримати стільки ж світла, як найпростіша дзеркалка. З іншого боку — знімає він дуже пристойно (навіть при поганому освітленні).

Онлайн-курс "English for Designers" від Vocabulaba.
Навчіться описувати деталі своєї роботи, формувати CV англійською та вільно обговорювати флоу проєктів із замовниками.
Детальніше про курс

Режим портрету інколи помиляється які саме частини кадру розмивати, але в цілому на такі фото приємно дивитися. Кажуть, що Google додала в цей телефон якийсь додатковий чіп Pixel Visual Core для покращення фото, але його планують активувати лише в Android 8.1.

А от відео (на мій погляд) це його найсильніший бік — завдяки оптичній стабілізації він знімає майже ідеально. Моя дзеркалка може досягти чогось подібного лише при використанні штативу та подальшої обробки. Єдиний недолік, який я знайшов, це посередній звук (можливо кожух вніс свою частку).

https://www.youtube.com/watch?v=IdEgkw521V4

https://www.youtube.com/watch?v=vBsm8kbmATY

«Хмари»

Фото та відео зняті на телефон протягом перших трьох років (до січня 2021 року) можна безкоштовно розмістити в оригінальній якості на Google Photos. Це теж мене не дуже вражає: маю 4 ТБ фото-відео збережених паралельно на 5-6 сервісах. Але не бачу причин не користуватися ще й цим сервісом (бекапів мало не буває).

На радощах від новинки я спочатку включив бекап відео навіть в мобільній мережі але після кількох днів та 2 ГБ використаного мобільного трафіку (з 5 ГБ доступних на місяць) я це вимкнув, залишивши лише бекап по Wi-Fi. Продовжую використовувати і Dropbox для синхронізації фото-відео на компʼютер (це єдиний клієнт, який у мене там встановлений).

Екран

Як на мене, P-OLED екран від LG — це найбільш суперечливе місце в цьому телефоні. У моєму екземплярі блакитний відтінок помітний якщо дивитися на дисплей під кутом. Усіх інших проблем, про які активно писали ЗМІ та в соцмережах, у мене немає (або вони не дуже помітні).

Google вже пообіцяла покращити програмну частину та продовжити гарантію на телефон до двох років. Я думаю з часом (протягом кількох місяців) остаточно вирішаться проблеми з виробництвом та QA. Якщо виникне потреба — я спробую замінити телефон по гарантії на трохи новіший десь наступного року.

В перший день я грався з налаштуванням Vivid colors (+10% насиченості кольорів) але особливої різниці не помітив (бо ще не звик до OLED екрану). Десь через тиждень я повернувся до цього налаштування і включив його — картинка стала більш соковитою.

N.B. Раджу не купувати «кота в мішку» і спочатку подивитися на екран власними очима.

Батарея

На батарею скарг немає (крім того, що вона не тримає тиждень) але заряджати її варто щодня. За 2 тижні було лише кілька днів, коли рівень заряду батареї опускався нижче за 50%. Одного разу я приїхав ввечері з роботи і в мене залишалось ще 90% заряду батареї (але в той день я мало користувався телефоном).

З іншого боку у мене вже є звичка вимикати сповіщення та роботу в фоні усіляких соцмереж та месенджерів (крім Google Hangouts) щоб менше відволікатися. Також я вимкнув режим, в якому заблокований телефон постійно показує поточний час та сповіщення та не вмикав розпізнавання пісень, які грають навколо. Думаю якщо всього цього не робити то телефон буде розряджатися десь в половину швидше. В соцмережах пишуть, що батареї телефону вистачає на день при 4-5 годинах роботи екрану. Я стільки ним не користуюсь щоб це підтвердити.

Android

На Nexus 4 у мене був Android 7.1 в збірці від LineageOS. Android 8 має багато нових можливостей але в цілому є еволюцією, а не революцією як це було з Android 4 на попередньому телефоні.

Стандартний Pixel Launcher мені не сподобався. Тому майже одразу я поставив звичний мені Nova Launcher і налаштував усе як мені подобається: багато іконок, відсутність підписів та кілька корисних віджетів.

У телефона є опція активації Google Assistant при стисканні боків. Я поки її не оцінив і залишив вимкненою, бо великої користі від Google Assistant не бачу (мені не складно вручну поґуґлити). За кілька тижнів має прийти безкоштовний Google Home Mini (подарунок до телефону), можливо тоді я зміню свою думку щодо Assistant.

Сканер відбитків пальців

Сенсор відбитків пальців виявився досить зручним — палець сам лягає в потрібне місце і розблокування відбувається за півсекунди. Я розумію, що це погіршує безпеку (відбиток пальця не вважається приватною інформацією як пароль) але важко описати, наскільки зручно таким способом розблоковувати 1Password та подібні програми.

Розʼєми

Поява nanoSIM замість microSIM в Nexus 4 не викликала проблем бо я замінив сімку ще 2 роки тому (та використовував перехідник). 3,5 мм аудіо розʼємом я вже давно не користуюсь тому його зникнення на мене ніяк не вплинуло (вдома і в машині є Bluetooth). USB-C я всіляко вітаю, бо microUSB мені не сподобався з самого початку. Звісно, довелося купити кілька USB-C на A кабелів для машини та зовнішньої батареї, але це дрібниця. Телефон підтримує стандарт зарядки USB PD (як у нових MacBook Pro) тому після оновлення компʼютера зможу використовувати його зарядку і для телефону. Я це вже перевірив у колеги — телефон заряджається на повну швидкість (charging rapidly).

Безпровідні технології

Перехід з HSPA+ на LTE приніс трохи зручностей при користуванні онлайн-сервісами: 50 Мб/с — це тепер одночасно швидкість і домашнього і мобільного інтернету. Але мій телефон більшість часу знаходиться у Wi-Fi мережах тому Wi-Fi дзвінки стали актуальними за LTE.

Оплата через NFC не є чимось новим для мене (користувався ще в 2013 році) але оскільки Android Pay не працював на Nexus 4 з Root, тому я фактично заново відкриваю їх для себе.

За 4 роки кількість безконтактних терміналів навколо зросла на порядок завдяки Apple та переходу на картки з чіпом. Готівкою я користуюсь дуже рідко (але це окрема історія).

Підсумок

Загалом телефоном я задоволений. Екран міг би бути трохи кращим (особливо за такі гроші) але жити з ним можна. Я розумію, що такий розмір підійде не усім, але у Google є менший Pixel 2 майже з тими самими можливостями. У дружини щодо нього немає зауважень.

Блог автора.

Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: