Новости Новости 05.03.2021 в 11:39 comment

КМДА: Цього року буде суттєво розширена велосипедна інфраструктура Києва, та встановлено 800 велопарковок (перелік нових велосмуг)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Заступник голови КМДА Олександр Густєлєв повідомив, що дорожньо-будівельний сезон 2021 року в Києві вже розпочався, а разом з новими дорогами місто буде розширювати і велоінфраструктуру.

«У рамках робіт із капітального ремонту двостороння велодоріжка протяжністю 1,5 км буде влаштована на проспекті Степана Бандери. І це стане продовженням велоінфраструктури на проспекті, облаштованої у минулому році. Крім того, двостороння велодоріжка протяжністю 1 км з обох боків з’явиться на вул. Милославській і поєднається з веломаршрутом «Троєщина-Європейська площа», а доріжка довжиною 2,3 км на вул. Борщагівській стане частиною веломаршруту «Борщагівка-Центр», – зазначив Олександр Густєлєв.

За словами заступника голови КМДА, буде продовжена велодоріжка і на вул. Івана Франка. Вона поєднає велоінфраструктуру на вул. Липинського, що веде до «Київського велотреку», із бульваром Тараса Шевченка, де дозволено рух велосипедистів смугами громадського транспорту, та Ботанічною площею і вул. Леонтовича. А велосмуга протяжністю 0,35 км на вул. Андріївській стане частиною пішохідної зони в рамках проєкту «Київська вітальня».

Також комфортними для велосипедистів стануть вулиці Маршала Рибалка, Богдана Гаврилишина, Шолуденка та Пирогова. Саме на цих 4-х вулицях, завдяки перерозподілу вуличного простору серед усіх учасників дорожнього руху, до літа будуть влаштовані велосмуги. Крім того, нова велосмуга з’явиться на вул. Гарматній і з’єднається з велодоріжкою на просп. Любомира Гузара.

«Як результат – велоінфраструктура поєднає між собою вулиці Маршала Рибалка, Гаврилишина і Шолуденка, а велосмуга на вул. Пирогова примкне до виділеної смуги суміщеного руху громадського транспорту та велосипедистів бульваром Тараса Шевченка», – повідомив Олександр Густєлєв.

Також для зручності велосипедистів у всіх районах столиці протягом року заплановано встановити 800 велопарковок біля об’єктів соціально-культурної сфери. Зазначимо, що КМДА планує збільшити протяжність веломаршрутів столиці до 375 км до 2025 року, та до 1185 км до 2040 року (зараз в Києві всього 65 км офіційних велосмуг).

Онлайн-курс "С++ для GameDev" від robot_dreams.
Навчіться кодити на C++ з нуля, опануйте принципи обʼєктно-орієнтованого програмування, ключові бібліотеки та інструменти.Створюйте десктопні та мобільні ігри. Розвивайтеся в геймдеві.
Детальніше

Нагадаємо, що протягом 2020 року велоінфраструктура столиці збільшилася на 25 км. Велосмуги і велодоріжки з’явились на вулицях Пушкінській, Рейтарській, Золотоворітській, Ярославів Вал, Івана Франка, Академіка Білецького, Стрілецькій, Бастіонній, Ольгинській, Заньковецької, Олеся Гончара, В’ячеслава Липинського, Туполєва, пров. Володимирському, просп. Любомира Гузара, б-рі Леоніда Бикова, Володимирському узвозі та інших.

Джерело: КМДА


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: