Новости Новости 11.03.2021 в 11:29 comment

Міненерго бажає створити в Україні єдину цифрову систему ЖК-послуг з цінами, тарифами та субсидіями для кожного споживача

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Міністерство енергетики зібрало представників всіх інституцій, які напряму чи опосередковано взаємодіють із населенням та учасниками енергетичного ринку на різних етапах постачання і споживання енергії (Міненерго, Мінсоцполітики, Мінцифри, Мінфіну, Мінекономіки, АМКУ та Держспоживслужби) та запропонувало створити єдину цифрову систему для захисту споживачів житлово-комунальних послуг (ЖКП).

«Держава має захищати своїх громадян. Особливо це стосується вразливих споживачів газу, електроенергії, тепла. З відповідною проблемою ми стикнулися, зокрема, цього опалювального сезону. Ми маємо створити уніфіковану цифрову систему, як один з ключових елементів сталого розвитку енергетичного сектору», — з такою ініціативою виступив в.о. Міністра енергетики Юрій Вітренко під час тематичної міжвідомчої установчої зустрічі.

Створення уніфікованої цифрової системи має стати результатом спільних та скоординованих зусиль цих державних інституцій. Адже вона має містити максимальний обсяг надійної та всеохопної інформації про споживачів житлово-комунальних послуг, ціни і тарифи, які вони сплачують, обсяги нарахованих їм субсидій тощо. На основі цієї інформації держава зможе забезпечити захист вразливих споживачів у разі зростання тарифів чи обсягів споживання.

«В результаті аналізу ми навіть наперед зможемо визначати вразливих споживачів і пропонувати їм разову допомогу у випадку непередбачуваних обставин чи проблем», — розповів Юрій Вітренко.

Крім того, як пропонує Міненерго, система матиме сервіси для відслідковування витрат на «комуналку» та їхнього аналізу, а також для зміни постачальника компослуг.

Важливо зауважити, що ця система не передбачає скасування чи зміну нинішнього механізму комунальних субсидій. Система субсидій працюватиме і надалі. Натомість, нова система доповнюватиме її для більшої зручності та повноти охоплення інформації. До подальшої роботи залучать операторів систем транспортування газу та передачі електроенергії, розподільних мереж та інших.

Курс Python.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Зазначимо, що на початку поточного року в Україні почав працювати мобільний додаток «Комуналк‪а» для оплати житлово-комунальних послуг та передачі показань лічильників.

Джерело: Міністерство енергетики України

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: