Новости Новости 21.09.2021 в 12:26 comment views icon

monobank запускає mono-еквайринг — власну платформу інтернет-еквайрингу на базі QR

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Вихід monobank на ринок еквайрингу анонсував співзасновник популярного платіжного застосунку Олег Гороховський у своєму Telegram-каналі. Одночасно на офіційному сайті з’явилась сторінка з описом нової послуги та можливістю подачі попередньої заявки на підключення.

Щоб приймати оплату по карті або за допомогою платіжних систем, потрібно під’єднати еквайринг. Він буває двох видів: торговий і через інтернет. Торговий еквайринг — це приймання оплат за допомогою платіжного термінала. Інтернет-еквайринг — приймання оплат через сайт. Термінал для інтернет-еквайрингу не потрібен — все відбувається електронно.

monobank запускає mono-еквайринг — власну платформу інтернет-еквайрингу на базі QR
Скріншот з описом систему інтернет-еквайрингу monobank

Судячи з опису продукту на офіційному сайті, monobank розробляє саме систему інтернет-еквайрингу для проведення платежів. Інакше кажучи, monobank готує конкурента LiqPay, WayForPay та іншим.

Що відомо про інтернет-еквайринг monobank

  • mono-еквайринг (саме так платформу називає Олег Гороховський) працює на базі технології QR та підійде як для онлайн-продавців, так і для класичної роздрібної торгівлі.
  • Оплата буде відбуватись простим наведенням камери мобільного пристрою на QR-код, який можна буде наліпити на касу й окремо кожен товар (як в онлайні, так і офлайні).
  • Тариф — 1,8%. Також mono-еквайринг дозволить уникнути орендних платежів та заміни рулонів з чеками.

Конкретна дата запуску mono-еквайрингу поки не повідомляється, але Гороховський підтвердив, що відразу після релізу з’явиться сервіс «buy now pay later», схожий на відомий Klarna. Це альтернатива звичним кредитам. Сервіс дозволяє купувати в борг та оплачувати декількома способами — чотирма рівними частинами (при оформленні покупки, а потім кожні два тижні) або через 30 днів після покупки.

На момент написання новини на mono-еквайринг вже зібрано понад 1000 заявок.

monobank запускає mono-еквайринг — власну платформу інтернет-еквайрингу на базі QR

***

monobank стартував як картковий продукт фінтех-компанії Fintech Band і «Універсал-Банку». Першу заснували в січні 2017 року колишні топменеджери «ПриватБанку» Олег Гороховський, Дмитро Дубілет і Михайло Рогальський. Проєкт використовує для роботи банківську ліцензію Universal Bank, що входить до групи ТАС та належить українському бізнесмену Сергію Тігіпку. Проте останнім часом monobank, який у серпні подолав позначку у 4 мільйони клієнтів, активно розвивається та розширяється, пропонуючи все більше послуг для бізнесу — на початку місяця він купив платформу для роботи з відгуками відвідувачів Expirenza, щоб посилити власний сервіс швидкого розрахунку в кафе та ресторанах за допомогою сканування QR-коду.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Expirenza by mono. Сервіс відгуків Expirenza відтепер належить monobank


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: