Новости Новости 17.11.2021 в 14:14 comment views icon

«Нова пошта» здійснила другу безпілотну доставку посилок з Києва до Львова (БПЛА може перевозити до 16 кг вантажу, та летіти на висоті до 900 м протягом 12 годин)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

«Нова пошта» продовжує тестувати нові маршрути для доставки посилок безпілотними літальними апаратами (БПЛА), щоб у наступному році запропонувати клієнтам швидку доставку між містами-мільйонниками.

Так, 17 листопада компанія здійснила вже другу тестову доставку посилок з Києва до Львова на безпілотному літальному апараті, який подолав відстань у 500 км. О 9:00 безпілотник піднявся у повітря з майданчика Київського інноваційного терміналу, щоб доправити до Львова 10 посилок загальною вагою понад 2 кг.

«Для Нової пошти це перший досвід доставки вантажу безпілотником з власного терміналу на термінал – з київського (КІТ) на львівський (ЛЕО). Оскільки під час першого тестового польоту безпілотником з Києва до Харкова точками сполученнями були міські аеродроми.

Сьогодні для польоту використали БПЛА, який має вертикальний зліт та не потребує розгону, тому може доставляти безпосередньо до місця призначення», — говорить Володимир Масюк, директор департаменту з досліджень та розробки Нової пошти.

Безпілотник має вантажопідйомність до 16 кг, може підніматися на висоту до 900 метрів та провести у повітрі до 12 годин без додаткової підзарядки. Дальність каналу зв’язку для дистанційного управління становить 200 км. На борту знаходяться резервні канали зв’язку, які дозволяють керувати апаратом з будь-якої точки України.

Зазначимо, що доставка БПЛА відбувається наступним чином:

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше
  1. Посилку завантажують у відсік БПЛА прямо на сортувальному терміналі, після чого вона відправляється за визначеним маршрутом.
  2. У повітрі апарат поводиться, як справжній літак, і вміє розпізнавати будь-які перешкоди на своєму шляху. Тому такий політ є абсолютно безпечним для посилки.
  3. За БПЛА стежить оператор, який контролює апарат на випадок непередбачуваних моментів та може приймати керування.

Нова пошта планує стати першою компанією з безпілотної доставки в Україні та запустити послугу в комерційну експлуатацію.

Влітку «Нова пошта» вперше в Україні протестувала доставку посилки безпілотним літальним апаратом, а вже восени оголосила про запуск власної авіакомпанії Supernova Airlines, яка буде доставляти міжнародні вантажі через аеропорти «Бориспіль» та «Львів»

Джерело: Нова пошта


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: