Новости Новости 26.04.2021 в 14:01 comment

Шмигаль доручив скасувати ПДВ на внутрішні перельоти в Україні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам підготувати зміни до чинного законодавства з метою скасування ПДВ на внутрішні перельоти по Україні. В уряді сподіваються, що ініціатива посприяє розвитку туризму та збільшенню поїздок всередині країни.

«‎Розвиток туризму також сьогодні стоїть на порядку денному в Уряді. Для активізації подорожей всередині країни ми плануємо звільнити авіаперевізників від оподаткування на такі маршрути.

Цей крок призведе до зменшення витрат компаній і здешевлення авіаквитків на внутрішні рейси. Українці зі свого боку отримають більший доступ до швидких подорожей країною. Для цього необхідно внести зміни до чинного законодавства — це завдання вже поставив перед міністерствами»

Денис Шмигаль,

Прем’єр-міністр України

Наразі авіакомпаніям економічно вигідніше здійснювати польоти за міжнародними напрямками, які звільнені від податку на додану вартість (20%) та забезпечують вищу рентабельність у порівнянні з внутрішніми рейсами.

Разом з тим введення нульового ПДВ на внутрішні рейси зовсім не обов’язково означає здешевлення ціни авіаквитків для пасажирів. Річ у тім, що в авіації діє динамічне ціноутворення, а відтак вартість перельоту одним і тим же рейсом може суттєво відрізнятись (в окремих випадках — в кілька разів). Тобто, якщо уряд не пропише відповідні зобов’язання щодо зниження вартості квитків для авіаперевізників (скоріш за все, так воно й буде), то від скасування ПДВ виграють лише авіаперевізники внаслідок згаданого вище підвищення рентабельності внутрішніх рейсів.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: