Новости Новости 29.10.2021 в 16:57 comment views icon

Трафік Meta.ua підстрибнув на 26,5% після перейменування Facebook на Meta

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Засновник Facebook Марк Цукерберг на презентації Facebook Connect 2021 28 жовтня повідомив про зміну назви компанії на лаконічну Meta, а також явив громадськості оновлений логотип у вигляді синьої смужки Мебіуса та пообіцяв створити «метавсесвіт». Анонс викликав величезний суспільний резонанс, а мережу захлеснула хвиля мемів та жартів, — в УАнеті, звісно, нараз загадали про український сайт Meta.ua, і це позначилося на його трафіку.

У Meta.ua на запит ITC.ua повідомили, що трафік на головній сторінці сайту підстрибнув на 26,5% якраз у проміжку між 21:00 та 22:00 вечора, коли проходила презентація Facebook. Водночас прямий трафік (це коли користувач вводить точну адресу сайту в обхід пошукових систем) підстрибнув аж на 71,5%.

Трафік Meta.ua підстрибнув на 26,5% після перейменування Facebook на Meta
Рекурсія у чистому вигляді

Прикметно, що ріст забезпечив саме прямий трафік, а не пошуковий. Водночас у компанії констатували, що продовження сплеску не відбулось і сьогодні показники повернулись до звичного рівня.

До речі, він ребрендингу Facebook виграла не тільки українська Meta, а й також канадська компанія Meta Materials (виготовляє композитні матеріали) — плутанина або цілеспрямовані маніпуляції інвесторів призвели до зростання котирувань на 26%.

Залишається загадати, що у 2020 році сайт Meta.ua повністю викупили українські інвестори. Компанію було переоформлено на нового власника — ТОВ «Мета Юей», керівником якого є Вадим Лисий.

P.S. Насправді, ми хотіли зробити підбірку жартів та мемів про перейменування Facebook на Meta, але ви у коментарях до вчорашньої новини про ребрединг зробили все за нас 😉

Онлайн-курс "С++ для GameDev" від robot_dreams.
Навчіться кодити на C++ з нуля, опануйте принципи обʼєктно-орієнтованого програмування, ключові бібліотеки та інструменти.Створюйте десктопні та мобільні ігри. Розвивайтеся в геймдеві.
Детальніше

Meta – новое название компании Facebook


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: