Новости Новости 25.02.2022 в 09:37 comment views icon

У Чорнобильській зоні зафіксовано підвищення радіаційного фону

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

У Чорнобильській зоні, де наразі перебувають російські окупанти, зафіксовано підвищений рівень радіації. Про це свідчать дані з Автоматизованої системи радіаційного контролю зони відчуження, які доступні в режимі онлайн.

Оновлено [10:27]:Такі коливання показників датчиків Аскро, фахівці Екоцентру повязують з порушенням верхнього шару ґрунту внаслідок руху великої кількості важкої військової техніки через зону відчуження та підняттям у повітря забрудненого радіоактивного пилу.

Стан ядерних установок та інших обєктіа ЧАЕС — без змін.

Перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випомінювання (червоні точки) спостерігаються на значній частині пунктів спостережень.

У Чорнобильській зоні зафіксовано підвищення радіаційного фону

Внаслідок окупації та бойових дій встановити причини зміни показників радіаційного фону у зоні відчуження наразі неможливо.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Захоплена Чорнобильска АЕС

Раніше в Офісі президента назвали захоплення ЧАЕС російськими окупантами «однією з найсерйозніших загроз Європі сьогодні». Російські війська можуть готувати провокації на ЧАЕС, або «скористаються пошкодженнями, отриманими об’єктами під час атаки, щоб звинуватити в цьому Україну, або самі пошкодять ці безумовно найнебезпечніші об’єкти».


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: