Новости Новости 01.02.2022 в 19:10 comment views icon

В одному з кіосків Ірпеня можна було розрахуватися «ковідною» тисячею за купівлю харчових продуктів, пива та цигарок

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новостей

Попри те, що «ковідну» тисячу за програмою «єПідтримка» можна витратити лише на певний перелік товарів та послуг у сфері культури, розваг чи транспорту, українські кмітливі підприємці змогли розширити сферу її використання. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Як з’ясувалося, в одній з точок роздрібного продажу в місті Ірпінь, що на Київщині, з’явилася об’ява про можливість розрахуватися за покупки «єПідтримкою». Хоча перелік товарів геть не відповідає умовам, зазначеним Кабміном. Як з’ясували журналісти, покупці справді можуть придбати харчові продукти, слабоалкогольні напої та цигарки, розрахувавшись за них «ковідною» тисячею.

Обійти систему вдалося завдяки використанню терміналу, запрограмованому за кодом MCC (код категорії продавця) на діяльність з продажу книг. Ці коди присвоюються торговельній точці банком-еквайром. Отже, маючи бізнес з продажу книг та інший бізнес з продажу товарів харчування та слабоалкогольних напоїв, підприємець замінив термінал на той, що відповідає вимогам програми «єПідтримка». Це і дозволило покупцям платити за пиво, цигарки та крупи «ковідною» тисячею.

Після оприлюднення цих фактів та візиту поліції з цього конкретного кіоску зняли оголошення про можливість розрахуватися «єПідтримкою».

Українцям та українкам, які зроблять бустер, виплатять додатково 500 гривень в межах програми «єПідтримка», а літнім людям дозволять витратити допомогу на комуналку

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Додамо, за словами міністра фінансів України Сергія Марченка, грошей на виплату 500 грн громадянам, які зроблять бустерну дозу вакцини від COVID-19, у бюджеті поки що не вистачає. Про це повідомляє «Економічна правда».

«Якщо порахувати, то по тисячі держава виплатила 7,7 мільйона громадян. Тому якщо розрахувати, що всі ці люди підуть за бустерною дозою протягом року, то 3 мільярдів (закладених у бюджеті на програму «єПідтримка») не вистачить», — заявив Марченко.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: