Новости Новости 02.12.2021 в 16:20 comment views icon

«єПідтримка» — саме так тепер називається ініціатива Зеленського щодо виплати 1000 грн за вакцинацію. Витратити її можна буде й на книжки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Офіційну назву й нові подробиці щодо нещодавньої президентської ініціативи з підтримки бізнесу, яка передбачає виплату одноразової допомоги у розмірі тисячі гривень усім щепленим українцям, повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Програма, яка була ініційована Президентом України Володимиром Зеленським та вперше анонсована на початку листопада, тепер називається «єПідтримка». Водночас в уряді повідомили, що її буде розширено — українці також зможуть витратити кошти, отримані за вакцинацію, на купівлю книжок.

«Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатися 1000 грн за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку. Ми провели зустрічі з представниками сфери культури, Інституту книги, Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів, інших інституцій, та за результатами вирішили, що витратити 1000 грн на придбання книг можна буде від початку програми «єПідтримка»

Юлія Свириденко

міністерка економіки України

«єПідтримка» стартує з 19 грудня (та триватиме впродовж наступного року).  За цією програмою громадяни зможуть отримати від держави грошову підтримку в розмірі 1 000 гривень. До кінця 2021 року на неї буде виділено близько 3 млрд грн і стільки ж ㅡ на початку 2022 року. Участь у програмі зможуть взяти повнолітні громадяни, які пройшли повний курс вакцинації, що підтверджується відповідним сертифікатом у мобільному застосунку «Дія». За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни ㅡ на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки.

Взяти участь у програмі на першому етапі можна буде через мобільний застосунок «Дія», а алгоритм дій буде наступним: вибрати послугу «єПідтримка», пройти перевірку на відповідність встановленим критеріям, відкрити віртуальний рахунок в онлайн-банку, отримати на нього гроші, які врешті можна буде витратити на покупку послуги у суб’єкта господарювання, який бере участь у програмі. За попередніми підрахунками — це понад 6000 підприємств у сферах культури, спорту та пасажирських перевезень.

Раніше «ПриватБанк» попереджав про шахраїв, які виманюють дані українців під приводом виплат за вакцинацію проти коронавірусу.

Англійська для IT.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

«ПриватБанк» попереджає про шахраїв, які виманюють дані українців під приводом COVID виплат

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: