Новости Новости 24.06.2021 в 14:15 comment

Vodafone, Ericsson та ДТЕК запустили проєкт Smart Factory 5G з автоматизації виробництва на базі 5G, камер, дронів тощо

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Оператор Vodafone Україна спільно з ДТЕК та Ericsson оголосили про старт проєкту Smart Factory 5G на машинобудівному заводі «Корум Світло шахтаря» у Харкові, який виробляє гірничо-шахтне обладнання. В рамках проєкту компанії починають розбудову приватної технологічної мережі (Private Network) зв’язку 5G, в яку будуть інтегровані мобільні пристрої, виробниче обладнання, різноманітні керуючі пристрої та системи віддаленого і автоматизованого управління.

Технологічна 5G-мережа Ericsson дасть можливість автоматизовувати виробничі процеси. Вперше в Україні буде протестовано дистанційне керування, діагностика обладнання і будівель за допомогою дронів і камери 360°. Крім оптимізації виробничих процесів, запуск рішень підвищить рівень промислової безпеки – багато операцій зможуть виконуватися віддалено, а своєчасний моніторинг — попереджати можливі аварійні ситуації.

«Сьогодні ми анонсуємо старт першого в Україні проєкту, який можна назвати проєктом з майбутнього. Це – Smart Factory 5G. Такий проєкт народився не випадково: в світі Vodafone – технологічний лідер і цей колосальний досвід ми залучаємо в Україну, разом з нашими партнерами запускаємо рішення, що поєднують передові технології: 5G, інтернет речей, великі дані, штучний інтелект.

Ми починаємо з підприємства наших партнерів, компанії ДТЕК, яке носить символічну назву – «Корум Світло Шахтаря». Роботи з побудови Private Network на базі технології 5G вже йдуть повним ходом. Ми створюємо майданчик, де бізнес «наживо» зможе тестувати й на практиці використовувати можливості рішень на базі 5G. Наш проєкт є прикладом синергії провідних компаній – ДТЕК та Ericsson, ми разом працюємо над побудовою в Україні розумного виробництва», – коментує Ольга Устинова, генеральний директор Vodafone Україна.

У проєкті буде впроваджене рішення Ericsson Dedicated Networks, яке включає ядро ​​мережі Enterprise Core і систему радіодоступу з використанням Ericsson Radio Dot System.
Ericsson Enterprise Core – віртуалізоване рішення, що масштабується і може забезпечувати підключення до 50 000 абонентів. Завод «Корум Світло шахтаря» буде оснащений приватною мережею 5G та під’єднаний до загальної інфраструктури корпорації завдяки каналам зв’язку Vodafone.

Джерело: Vodafone Україна

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: