Новости Новости 07.07.2021 в 16:03 comment

«Як перемогти затори?»: 73% українських водіїв упевнені, що будівництвом нових доріг, 47% – створенням паркінгів (на обмеження згодні тільки 12%)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Аналітична служба сервісу OLX провела опитування 10 тисяч власників автомобілів, у яких поцікавилася, як саме на їх думку можна перемогти затори на дорогах. В підсумку 73% українських водіїв упевнені, що перемогти затори можна будівництвом нових доріг і розв’язок.

Цікаво, що тільки 12% погодилися б з обмеженнями на в’їзд машин в центри міст. Ділитися своїм авто з іншими, щоб зменшити навантаження на дорогах, готові ще менше – лише 7% автомобілістів.

Портрет власника автомобіля:

  • 69% опитаних українців, які володіють легковим автомобілем, користуються ним щодня.
  • 22% – беруть машину кілька разів на тиждень.
  • 7% – сідають за кермо тільки на вихідних або кілька разів на місяць.
  • 2% – користуються машиною по черзі з іншими членами сім’ї.

Кожен п’ятий українець вважає, що в своєму населеному пункті може потрапити в затор навіть у вихідні. Така ж кількість негативно відноситься до виділених смуг для громадського транспорту. На думку 19%, вони лише зменшують проїжджу частину для легкових авто. 80% все ж позитивно ставляться до цих смуг.

Не можуть знайти спільну мову автомобілісти і власники альтернативних видів транспорту: велосипедів, самокатів, моноколес. Останні масово скаржаться на погану інфраструктуру – 91% опитаних вважають її слабо розвиненою і не врегульованою. Це змушує власників такого транспорту виїжджати на дороги загального користування. Тому незадоволені і водії авто – половина з опитаних вважають, що це збільшує ризик ДТП на дорогах.

Згідно з результатами дослідження, кожен третій респондент, який не має машини, планує її придбати. Тільки кожен восьмий пішохід не сідає за авто, оскільки вважає зручнішим громадський транспорт.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Джерело: ЕП

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: