Новости Новости 24.02.2022 в 17:26 comment views icon

Як працюють банки, пошта, АЗС та інші об’єкти цивільної інфраструктури в умовах війни з РФ [Оновлюється]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Зібрали в одному місці деталі щодо умов роботи українських банків поштових операторів, АЗС та інших об’єктів цивільної інфраструктури.

Банківська система та валютний ринок

НБУ

Нацбанк обмежив зняття готівки з рахунку — не більше 100 тис. грн в день (не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат), а безготівкові операції проводяться без обмежень. Також регулятор зафіксував офіційний курс — 29,25 гривні за долар, призупинив роботу валютного ринку та заборонив видавання готівки з рахунків клієнтів в іноземній валюті (крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів та планів уряду). Детальніше — в окремому дописі.

«‎ПриватБанк»

Відділення банку працюють у безперебійному режимі в тих населених пунктах, в яких немає загроз для здоров’я й життя працівників та клієнтів. Банк скасував комісію на зняття власних коштів з кредитних карток приватних осіб, а також тимчасово скасував комісію на зарахування коштів на Картки для виплат. Детальніше — в окремому дописі.

«ОщадБанк»

Ощадбанк працює у штатному режимі з урахуванням поточної ситуації. Банк продовжує здійснювати безготівкові розрахунки без обмежень, підкріплює банкомати готівкою, забезпечує безперебійну роботу відділень.

monobank

monobank працює у звичайному режимі, проте кредитні ліміти тимчасово обмежили. Операції з використанням власних коштів проводяться без обмежень, хоча зранку спостерігались збої через велике навантаження.

«Альфа-Банк Україна»

Відділення поки закриті. Тимчасово не працюють обмін валют та отримання кредиту в Sense.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

«Райффайзен Банк Аваль»

24 лютого обслуговування клієнтів здійснювалось до 16:00.

Лікарні

У МОЗ повідомили, що в умовах воєнного стану медичні заклади надаватимуть допомогу всім, хто її потребує.

  • Наразі припиняються планові госпіталізації та операції до окремого розпорядження.
  • У медичних закладах сформовано запас медикаментів, медичних виробів, розхідних матеріалів, інфузійних розчинів та ін. Є чіткі механізми поповнення запасів та їх оновлення.
  • Усі лікарні забезпечені автономними джерелами живлення.
  • Залучені усі регіональні центри екстреної медичної допомоги, які забезпечують безперебійне, безвідмовне та цілодобове надання екстреної медичної допомоги.

Поштові оператори

 «Укрпошта»

«Укрпошта» повністю призупинила свою роботу — національний поштовий обіцяє відновити роботу відділень у регіонах як тільки дозволить ситуація.

«Нова пошта»

Більшість відділень «Нової пошти» продовжують працювати, але графік може коригуватись в залежності від ситуації в регіонах, де наразі точаться запеклі бої. Спільна заява співвласників лідеру українського ринку логістики — в окремому дописі.

АЗС

В України зранку спостерігались корки на всіх без виключення мережах АЗС — «ОККО», «WOG», «Укрнафта» та інші. На АЗС спостерігається дефіцит пального і наразі влада працює над розв’язанням цього питання. Водночас деякі мережі АЗС, зокрема і «ОККО», ввели обмеження на кількість пального — не більше 20 літрів на одну машину.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Служби таксі

Uber припинив роботу в Україні, водночас Uklon та Bolt продовжують працювати, хоча машин не вистачає через дуже високий попит і обмежену пропозицію, а ціни суттєво виросли — ситуація відрізняється по регіонах.

Українські мережі супермаркетів

Fozzy Group («Cільпо», «Фора», Thrash!), Novus, «Фора» та інші продуктивні магазини  продовжують працювати в тих населених пунктах, в яких немає загроз для здоров’я й життя працівників та клієнтів. Водночас через паніку деякі життєво важливі харчові продукти зникли з полиць супермаркетів — мережі працюють над відновленням постачань.

 


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: