Пристрої Статті 07.12.2023 о 10:00 comment views icon

Найкращі бюджетні смартфони та телефони 2023 року – Рейтинг ITC.UA

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Найкращі бюджетні смартфони та телефони 2023 року – Рейтинг ITC.UA

У кінці 2023 року  треба робити підсумки, в тому числі й у світі технологій. Редакція ITC підготувала рейтинг найкращих бюджетних смартфонів та телефонів 2023 року. Сюди увійшли вдалі моделі вартістю до 8000 грн. Якщо ви знаєте інші цікаві моделі, то пишіть в коментарях чому саме вони повинні були потрапити в наш топ.

Sigma mobile X-style 34 NRG Type-C – Скромний марафонець

Найкращі бюджетні смартфони і телефони 2023 року

Пріоритетами цієї моделі є автономність, якість зв’язку і надійність пристрою. На ринку представлено чимало кнопкових телефонів, та до цього рейтингу Sigma mobile X-style 34 NRG Type-C вибрали не просто так.

Цей телефон має акумулятор 4050 мАг, який забезпечить небачену для конкурентів (а тим більше смартфонів) автономність. До того ж Sigma mobile X-style 34 NRG Type-C коштує менше ніж 900 грн, підтримує дві сім-карти та може працювати в якості MP3 плеєра. Саме співвідношення вартості до можливостей дає йому право опинитися в десятці кращих бюджетних телефонів 2023 року.

Servo X3 Plus – Корисний товариш

Найкращі бюджетні смартфони і телефони 2023 року

Ще один кнопковий представник нашого рейтингу цілком заслужено опиняється в списку кращих. Він виділяється серед інших моделей підтримкою трьох сім-карт, надпотужним ліхтариком і має корисну в особливих умовах технологію. Крім стандартних функцій телефону Servo X3 Plus має вбудовану рацію, що може знадобитися у скрутній ситуації.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Цей пристрій можна відносити до класу мілітарних, хоча виробник його так не позиціює, не вказуючи рівень захищеності. В будь-якому випадку такий унікальний телефон знайде застосування у свого власника, а низька вартість (менше ніж 2000 грн) робить його вкрай вигідною покупкою і дає право називатися одним з найкращих кнопкових телефонів для тих, хто працює не в комфортному офісі, а в складних умовах.

Nokia C22— Доступний «чистий» Android

Найкращі бюджетні смартфони і телефони 2023 року

ОС від Google в «чистому» вигляді стала рідкістю, особливо в сегменті бюджетних смартфонів. На щастя, не всі виробники нехтують встановленням оригінального ПЗ. Nokia C22 попадає до десятки найкращих завдяки непоганому співвідношенню характеристик до вартості та максимально свіжій версії Android GO 13.

Чимало виробників нехтують актуальністю ПЗ і у 2023 році встановлюють Android 11 чи 12 версії у свої смартфони, крім цього додаючи власні важкі оболонки, та не Nokia. Трьох гігабайтів ОЗП Nokia C22 для «легкого» Android 13 буде достатньо, адже система залишить значно більше вільної пам’яті для потреб власника. Не менш приємним є довготривала підтримка.

Виробник обіцяє два роки оновлення системи та три роки оновлення безпеки, навіть, для таких бюджетних рішень. Дивно, але Nokia C22 майже не має прямих конкурентів з таким ПЗ, тому з легкістю проходить відбір до нашого топу.

Oscal S70 – Дешевий броненосець

Найкращі бюджетні смартфони і телефони 2023 року

Функціонал і швидкодія пристрою далеко не пріоритет для чималої кількості користувачів. Надійність, автономність і витривалість – начебто опис більшості кнопкових телефонів, але іноді потрібен саме смартфон. Oscal S70 – зразковий представник у своєму класі з акумулятором 6580 мАг.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Недорогий, добре «нафарширований» і найголовніше – чудово захищений смартфон, який покриває потреби автомеханіків, лісників, та багатьох інших професій, де немає комфортного офісу і кондиціонеру. Oscal S70 впорається з будь-якими умовами, адже має не просто бронебійний вигляд.

Цей «танк» відповідає стандартам IP69K, IP68 та мілітарному MIL-STD-810H. Там, де будь-який інший смартфон розлетиться на шматки, цей девайс продовжить працювати. Oscal S70 точно сподобається своїй специфічній цільовій аудиторії, адже за свою скромну вартість він пропонує аж надто багато.

Infinix Hot 30i – Максимум за мінімум

Найкращі бюджетні смартфони і телефони 2023 року

Хочеться всього потроху і щоб недорого? Таких смартфонів багато, кожен з них пропонує певні компроміси, але вирішили віддати нагороду за цією номінацією саме Infinix Hot 30i. Смартфон начебто не надто потужний, але не слабший за прямих конкурентів.

Ця модель працює на Android 12, має NFC чип, що не завжди можна побачити в бюджетках, а також оснащена акумулятором на 5000 мАг. Додаємо сюди економний процесор і можна розраховувати на дивовижну автономність в будь-яких умовах. До того ж постійної пам’яті 128 ГБ + Micro SD, а екран потішить додатковою плавністю 90 Гц.

Начебто нічого дивовижного, але враховуючи ціну, на ринку майже немає аналога, який запропонує скільки ж сильних сторін з невеликими компромісами. Infinix Hot 30i однозначно не лідер технологій, але у своєму ціновому діапазоні заткне за пояс більшість схожих апаратів.

Realme C55 – Яскравий та чіткий

Найкращі бюджетні смартфони і телефони 2023 року

Дисплей – без перебільшення найважливіший компонент в смартфоні, адже людина взаємодіє безпосередньо з екраном. Решта параметрів також мають значення, але не таке велике, тому виділимо одну цікаву модель. Realme C55 виділяється хорошим екраном з характеристиками, які рідко властиві бюджетним телефонам.

Дисплей Realme C55 має роздільну здатність 2400×1080, що добре для діагоналі 6.72″ (щільність пікселів 392 на дюйм). Матриця типу IPS з частотою оновлення 90 Гц, та найголовніше – хороший запас яскравості. Рідко які смартфони можуть запропонувати 680 ніт екран з реалістичним передаванням кольорів.

Решта параметрів Realme C55 не так вражають, але й не  розчарують свого власника. Камера 64 Мп, комплектний зарядний пристрій на 33 Вт, 6 ГБ ОЗП, чип NFC і непоганий процесор за скромну вартість роблять Realme C55 вдалою покупкою, особливо якщо в пріоритеті хороший екран.

Samsung Galaxy A05 – Збалансований помічник

Найкращі бюджетні смартфони і телефони 2023 року

Стриманий дизайн, хороше ПЗ, збалансовані характеристики та стабільна робота смартфона – хіба не цього хоче більшість? Samsung Galaxy A05 не має явно виражених сильних сторін, та одночасно майже не має недоліків за свою ціну.

Виробник не пожалів модуль Bluetooth 5.3, добре попрацював над ПЗ камери (запис slow-mo 120 кадрів за секунду є не в кожному бюджетному телефоні) і додав стандартну підсистему пам’яті 6/128 ГБ з можливістю розширення. Крім цього, він працює на Android 13, підтримує встановлення програм/ігор на micro SD накопичувач (чого не вміють моделі китайських виробників) і має феноменальну автономність.

За даними PC Mark телефон витримує майже 20 годин активної роботи. Samsung Galaxy A05 відпрацює кожну гривню як найкращий робітник місяця, не залишаючи шансів своєму власнику жаліти про покупку чи думати про заміну телефону найближчі кілька років.

Motorola Moto G23 – Пам’яті не шкода

Найкращі бюджетні смартфони і телефони 2023 року

Операційна система Android, як і всі додатки, написані для неї, за останні кілька років стали дуже вимогливими до оперативної пам’яті, тому до цього рейтингу додали Motorola Moto G23 – один з найдоступніших смартфонів з великим об’ємом ОЗП.

8 ГБ ОЗП і 128 ГБ ПЗП з можливістю розширення, не надто продуктивний, але економний і енергоефективний процесор, чудова автономність і вбудований NFC чип – сильних сторін в смартфону значно більше ніж недоліків.

Приємно, що Motorola Moto G23 працює на Android 13 One без сторонніх оболонок і має розкішний, як для бюджетки, набір камер, включаючи ультраширокий об’єктив на 5 МП. Зауважимо, що ця модель має дві версії, та до рейтингу найкращих включаємо саме модифікацію 8/128 ГБ.

Nokia G42 – Надійний супутник

Найкращі бюджетні смартфони і телефони 2023 року

Здавалося б, типовим бюджетникам у світі смартфонів вже немає чим дивувати потенційних власників, та іноді варто звернутись до канонів мобільних технологій, щоб знову отримати увагу і прихильників. Nokia G42 крім непоганого начиння, Android One 13 і 560 ніт IPS екрану пропонує ще дещо цікаве. Смартфон розбирається за кілька хвилин, буквально однією викруткою і пластиковою лопаткою, в чому переконалася редакція ITC на власному досвіді.

Огляд Nokia G42: недорогий і збалансований смартфон з «чистою» Android 13

Серія ремотопридатних смартфонів Nokia має всі шанси стати популярним, адже поки жоден конкурент не може запропонувати нічого схожого, особливо в цьому ціновому діапазоні. Окрім простого ремонту смартфон чудово себе показав в плані автономності, адже має непоганий і холодний процесор з майже нульовим тротлінгом.

Решта характеристик Nokia G42 не вражають, але не розчарують покупця: 6 ГБ ОЗП, 128 ГБ ПЗП, сканер обличчя, NFC чип, прудкий Wi-Fi 6 і майже 0.4 млн балів за синтетикою Antutu. Все це приправлено тривалими оновленнями ПЗ і можливістю самостійно «обслуговувати» пристрій в разі зламання, не звертаючись до сервісних центрів, які за звичайну заміну акумулятора беруть чималі гроші.

Nubia Neo – Лідер технологій

Найкращі бюджетні смартфони і телефони 2023 року

Звання «Лідер технологій» отримує не надто популярний, але цікавий смартфон Nubia Neo. Всередині телефону економний і досить швидкий процесор Unisoc T820, який показує майже 2500 балів за Geekbench та до 500 000 в Antutu. Результати справді хороші, та він має ще чим здивувати.

За скромну вартість користувач отримує 8 ГБ ОЗП і цілих 256 ГБ ПЗП стандарту USF 3.1. Виробник не обділив Nubia Neo швидкими інтерфейсами: Bluetooth 5.2, NFC, USB C 3.2 gen2 і підтримка мереж 5G. Не віриться, що це перелік характеристик смартфона вартістю менше ніж 7000 грн.

Крім цього Nubia Neo має гідний екран з роздільною здатністю 2408х1080 і в міру компактною діагоналлю 6.6 дюймів. Бонусом є частота оновлення 120 Гц, яка ніяк не властива бюджетним моделям. Цей красень майже не має рівних, коли мова йде за продуктивність і вбудоване начиння, тому заслужено попадає в рейтинг «найкращі бюджетні смартфони 2023 року».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: