У цьому огляді розберемо цікавий, зручний і простий у використанні сервіс destream. Це платформа для донатів за майже будь-який контент користувача, тому на неї варто звернути увагу блогерам, стримерам, користувачам TikTok та Instagram, музикантам, художникам і навіть журналістам.

Партнер проєкту?

Що таке destream

destream — сервіс монетизації контенту користувача. Інакше це можна назвати донатною платформою. Продукт уперше представили у 2018 році на ігровій конференції Gamescom.

Головні завдання destream — дати контентмейкерам прості та зручні у використанні інструменти для успішнішої взаємодії з аудиторією, а отже, збільшити кількість і суму донатів. Гроші при цьому швидко та легко виводити, навіть маленькі суми. У випадку з глядачами платформа збільшує їхню залученість через різні інтерактивні віджети.

Можливості destream

Головний плюс destream – зручна та легка монетизація будь-якого контенту. Користувач отримує індивідуальне донатне посилання і може вставляти його буквально на будь-яку платформу: на свій стрим у Twitch або YouTube, на свій особистий сайт, під своєю статтею чи оглядом тощо.

Отримати своє донатне посилання можна тут.

У межах експерименту автор цього огляду встановив кнопку донату під деякі матеріали на сайті ITC.UA. Зайняло це буквально дві хвилини, але тепер у теорії це може приносити додаткові гроші від читачів, які позитивно оцінили якість матеріалу і готові мотивувати автора фінансово. Для цього достатньо було скопіювати з сайту destream будь-яку кнопку, що сподобалася, із закликом допомогти автору, вставити її в матеріал і вшити в неї посилання на донат.

Та й підтримати автора читачам дуже просто. При натисканні на посилання з’являється вікно з вибором суми донату. Тут же можна взяти на себе оплату комісії та написати автору побажання. Далі вибираємо спосіб оплати (картки, криптовалюта й сервіси) і оплачуємо. За бажання донатеру доступна прив’язка своєї картки, щоб не вводити її дані.

destream підтримує авторизацію через платформи Twitch, YouTube, Discord і Steam. Облікові записи цих платформ прив’язуються до сервісу натисканням однієї кнопки. Особливу увагу приділили стримерам, для них передбачили безліч різних корисних інструментів, включаючи вбудований фільтр мату.

Донатна платформа destream працює у всьому світі, включаючи українські картки. Тому українці також легко можуть монетизувати свій контент, виводити гроші на звичайні або бізнес-картки з отриманням виписки для податкової, можуть отримувати донати у криптовалюті з автоконвертацією їх у фіатні гроші, можуть отримувати перекази з PayPal, який нещодавно запрацював в Україні.

Платформа destream бере 4,77% на введення чи виведення грошей. Комісія є універсальною і не залежить від країни донатера або користувача, а також від способу оплати. Як писалося вище, комісію за контентмейкера може заплатити його глядач або читач при переказуванні грошей.

Комісію також можна знизити з допомогою різних промокодів, якими іноді діляться творці destream (наприклад, зараз діє спеціальний промокод для українців 4UKRAINE). Крім того, сервіс запустив партнерську програму, яка також допомагає заробляти. З кожного приведеного друга користувач отримує 50% комісії за кожен отриманий донат від 10 євро або $10. Отримати своє афіліатне посилання можна тут.

Для зарахування або зняття грошей доступні картки Visa/Mastercard, JCB та UnionPay, сервіси PayPal, Apple Pay, Neteller, SEPA, а також криптовалюти USDT, BTC, ETH, DOGE, LTC та BCH.

У порівнянні з іншими донатними платформами, сервіс destream дозволяє миттєво вивести гроші на будь-який вибраний користувачем сервіс чи картку. Відбувається це за секунди і будь-якими, хай навіть найменшими сумами. Мабуть, це головна і дуже важлива перевага destream перед конкурентами.

У третьому кварталі 2022 року destream планує запустити власну платіжну картку. Це знизить комісії за переказ, спростить отримання та відправлення грошей. Картки видаватимуться за запитом.

Інтерфейс destream

Для початку роботи з destream необхідно зареєструватися. Зробити це можна з допомогою електронної пошти, а також з допомогою Twitch, YouTube і Discord. Також після нападу росії на Україну та запровадження санкцій платформа перестала обслуговувати користувачів – резидентів рф. Серед мов платформи є українська, російська, англійська, німецька, іспанська й італійська.

Відразу після реєстрації облікового запису в налаштуваннях профілю варто включити двофакторну автентифікацію. По-перше, це покращить захист, а по-друге, без неї неможливо вивести гроші. Зробити це можна на вкладці «Дашборд». Клацаємо на неї – і потрапляємо на сторінку з налаштуваннями.

У нижньому лівому куті бачимо квадратик і вказаний прогрес заповнення акаунту. Там же є включення двофакторної автентифікації та верифікація облікового запису, а також підключення методу вибору коштів і проходження онбордингу.

На основній сторінці дашборду також доступні інші налаштування облікового запису. Тут можна подивитися поточний рахунок, налаштувати виведення коштів і безпосередньо вивести гроші. Нижче наведена історія транзакцій.

Звідси швидко копіюється донатне посилання, тут відображаються донатери, підписники та інші події. Через дашборд також зручно стежити за оновленнями й останніми новинами платформи.

Користувачам потрібно обов’язково здійснити верифікацію облікового запису. Робиться це вказаним вище способом або через налаштування профілю. Клацаємо на круглому значку в правому верхньому кутку і у вікні, що випадає, вибираємо розділ «Налаштування». Далі з’являється вікно з різними вкладками. Нас цікавить перша назва «Профіль». Натискаємо на кнопку «Верифікувати обліковий запис», завантажуємо першу сторінку скану свого паспорта та фотографуємо своє обличчя в реальному часі. Якщо на ПК немає камери, зробити це можна через смартфон.

Тут же в налаштуваннях можна увімкнути інтеграцію з різними сервісами, дізнатися своє посилання, налаштувати отримання донатів, увімкнути двофакторну автентифікацію, вибрати і налаштувати особистий оверлей, а також ввести промокод.

Ліворуч на головному екрані destream знаходиться панель інструментів. Вона вмикається та вимикається кнопкою із трьома горизонтальними смужками у лівому верхньому кутку. При увімкненні панелі на ній відображається список ігор, за якими зараз проводять стрими користувачі сервісу. Вище розмістили розділи з основними можливостями платформи.

Більшість доступних інструментів знадобиться стримерам. Тут є менеджер оверлеїв для стриму. Він допомагає створювати власний варіант із унікальним фоном. Доступні різні лічильники донатів, підписники, сума, що збирається, і так далі. Готовий варіант користувач розміщує на свою трансляцію через різні програми. Наприклад, OBS Studio. Якщо не знаєте, як це зробити, то після завершення створення оверлея в destream з’явиться вікно з якнайдетальнішою інструкцією щодо цього. Через панель інструментів ліворуч також можна буде створити індивідуальну сторінку користувача, яка є додатковим каналом монетизації.

Підсумки

destream – зручна платформа для творців контенту та їхніх шанувальників. Сервіс надає прості, але ефективні інструменти для зарахування та виведення грошей. Отримувати донати з допомогою destream можуть не лише блогери та стримери, для яких тут створили безліч додаткових зручних інструментів, а й автори текстів, журналісти, власники своїх сайтів, платформ тощо.

Сервіс пропонує єдину невелику комісію на введення та виведення грошей, забезпечує миттєве їх виведення буквально будь-якими, навіть найменшими, сумами на картки всього світу та різні сервіси. destream працює з криптовалютами та готує до виходу власну платіжну картку. Це зробить роботу з донатною платформою ще простішою.

Наразі сервіс планує закривати наступні раунди інвестицій. Відповідно, його автори відкриті до цікавих пропозицій, уся необхідна для потенційних інвесторів інформація є тут.

Партнер проєкту?

Зареєструватися на destream

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: