Розібралися в роботі популярної криптовалютної біржі Bybit. У матеріалі нижче розповідаємо про реєстрацію в екосистемі, інтерфейс, можливості, мобільний застосунок, поповнення рахунку, торгівлю криптовалютами та інші види заробітку на Bybit. Не обійшли стороною NFT, різні бонусні, партнерські та реферальні програми, навчання основ криптоторгівлі та налагоджену службу підтримки.

Партнер проєкту?

Історія Bybit

Криптовалютну біржу Bybit заснував 2018 року Бен Чжоу (Ben Zhou) в Сінгапурі. Біржею керує компанія Bybit Fintech Limited, зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Крім засновника у створенні криптовалютної екосистеми брали участь колишні співробітники Morgan Stanley, Tencent та інших відомих імен в індустрії форексу, блокчейну та банківського бізнесу. На момент написання статті Bybit налічує 250+ співробітників, а також понад 5 млн зареєстрованих користувачів.

Bybit

Зараз Bybit – зручна платформа для новачків і досвідчених трейдерів. Тут займаються спотовою та деривативною торгівлею, купівлею та продажем NFT, а також роблять вклади для пасивного заробітку (Bybit Earn). Важливою частиною екосистеми стала можливість вкладати гроші в нові токени на стадії розвитку.

Дізнатися більше про платформу можна тут.

Реєстрація та особистий кабінет

Для початку роботи з Bybit тут необхідно зареєструватися. Зробити це можна через електронну пошту чи номер телефону. Також можна скористатися обліковим записом Google.

Bybit

Після реєстрації Bybit піклується і про новачків, і про досвідчених трейдерів. Першим пропонують швидкий і простий спосіб купити криптовалюту, а також детальніше ознайомитися зі способами заробітку. Других зайвий раз не смикають і дають їм спокій.

Bybit

На Bybit не обов’язково проходити верифікацію особи. Щоправда, у цьому випадку платформа обмежує щоденне виведення криптовалюти у розмірі 2 BTC. Якщо вам потрібно більше (до 50 BTC), то заходимо в особистий кабінет, а там вибираємо перший розділ «Акаунт і безпека».

Bybit

Особистий кабінет знаходиться у верхньому правому кутку. Якщо навести мишку на круглий значок аватара, з’явиться висувне меню, де і потрібно вибрати потрібний розділ. У ньому знаходимо рядок «Верифікація особи» і натискаємо кнопку «Верифікувати зараз».

Bybit

Верифікація облікового запису доступна на декількох рівнях. Щоб підняти ліміт виводу до 50 ВТС на день, потрібно завантажити своє фото й один з необхідних документів (паспорт, ID-карту, посвідчення водія), а потім кілька разів покрутити головою перед камерою. Якщо у вас немає вебки, то скористайтесь фірмовим застосунком Bybit на смартфоні (Android, iOS).

Потім щоденний ліміт виведення можна збільшити до 100 ВТС. Для цього потрібно підтвердити адресу реєстрації. Для більш надійного захисту облікового запису рекомендують включити двофакторну автентифікацію та SMS-повідомлення.

Bybit

Крім верифікації особистості в особистому кабінеті Bybit є безліч різних функцій. Через нього можна пройти 2FA-автентифікацію для надійнішого захисту акаунта, генерувати API-ключі, створювати додаткові рахунки, змінювати налаштування торгівлі, валюти та повідомлень, вибирати мову інтерфейсу, контролювати історію ордерів і брати участь у різноманітних програмах Bybit.

Зареєструватися на Bybit.

Інтерфейс і можливості Bybit

Інтерфейс Bybit доступний 16 мовами, у тому числі українською. Стиль платформи простий і сучасний. Розділів у пунктів небагато, що дозволяє швидко розібратися в меню та не плутатися у вкладках.

Bybit

Як писали вище, у правому верхньому кутку знаходиться вхід до особистого кабінету. Правіше від нього розмістили нагадування (значок дзвіночка), меню, що випадає, із QR-кодом для завантаження фірмової програми та меню вибору мови платформи.

Ліворуч від особистого кабінету є розділи «Активи» й «Ордери». У першому користувачеві доступний загальний огляд своїх активів, спотів, деривативів, деривативів USDC, пасивного прибутку від вкладів. Тут можна швидко поповнити, вивести або перевести криптовалюту. Через другий розділ користувач контролює та переглядає історію ордерів.

Bybit

Переходимо до лівої частини верхнього (і основного) інтерфейсу Bybit. Великий напис із назвою платформи в лівому верхньому куті служить кнопкою «Додому». У якому б підрозділі біржі ви не знаходилися, якщо натиснете на стилізований напис Bybit – повернетеся на головний екран.

Праворуч знаходяться чотири квадрати та стрілка. Якщо навести на цей значок мишку, то з’являється меню з різними акціями платформи (VIP-програма, партнерська програма, брокерська програма, реферальна програма, бонусний центр, інституційні послуги). Тут є і доступ до вбудованої підтримки, блогу, довідкового центру та лабораторії.

Bybit

Далі представлений розділ «Купити криптовалюту». Тут можна швидко купити цифрові гроші, скористатись послугами P2P-трейдингу або зробити криптовалютний депозит. У розділі «Ринки» представлені всі доступні на біржі ринки криптовалют. У вкладці «Торгівля» розмістили розділ спотової торгівлі, ранній доступ до нових токенів і голосування за улюблені лістинги. Пункт «Деривативи» складається з різних видів торгівлі у такий спосіб, а в розділі «Заробіток» пропонують кілька інших способів заробити з допомогою криптовалют (накопичення, дуал-майнінг, майнінг ліквідності, майнінг DeFi, launchpool). Остання вкладка під назвою NFT перекидає в окремий розділ сайту, де можна купити або продати NFT.

Bybit

Посередині між двома розділами інтерфейсу розміщений зручний рядок пошуку доступних криптовалют на платформі. У правому нижньому кутку видніється круглий жовтий значок з навушниками та мікрофоном. Якщо його натиснути – відкривається вікно служби підтримки Bybit.

Криптовалютна екосистема Bybit пропонує безліч послуг для торгівлі: спотова торгівля (100 активів), безстроковий інверсний контракт, безстроковий контракт USDT, інверсні ф’ючерси. Тут можна вигідно зберігати криптовалюту. Наприклад, через вбудовану платформу ByFi. З її допомогою користувачі одержують дохід від вкладення вільних активів.

Також доступні майнінг DeFi (дохід у вигляді токенів від інвестицій), гнучкий стейкінг (заробіток на інвестиціях токенів і монет BTC, USDT, ETH, USDC) і дуалмайнінг (заробіток на розподілі ліквідності в оптимальному ціновому діапазоні).

Мобільний застосунок

Bybit працює через вебверсію у браузері. Але у платформи є і фірмовий застосунок для Android та iOS. Застосунок за дизайном нагадує версію для браузера, виглядає також сучасно і просто.

Bybit

У застосунку Bybit є функція стратегічного сповіщення. З її допомогою користувачі можуть настроїти автоматизацію торгівлі криптовалютами під себе. Стратегічне сповіщення повідомляє про зміну цін, тенденції ринку, ринкову лихоманку і локальні півоти. Користувач дізнається про всі зміни з допомогою повідомлень.

Bybit

Поповнення рахунку та виведення коштів

Торгівля на біржі Bybit доступна лише з допомогою криптовалюти. Тобто покласти на свій рахунок фіатні (реальні) гроші не вийде. Отже, потрібно переказати цифрові гроші зі свого гаманця на рахунок Bybit. Якщо ж у вас немає криптовалюти, то тут же її пропонують купити за валюту або гривні.

Bybit

Для цього вибираємо розділ «Купити криптовалюту» у верхньому лівому кутку і далі вибираємо пункт «Експрес». Є також можливість купити в інших користувачів (P2P) або поповнити рахунок Bybit зі свого криптовалютного гаманця.

Bybit

Купити криптовалюту на Bybit можна й іншим способом. Натискаємо на розділ «Активи» у правому верхньому кутку і у вікні, що випадає, клацаємо на перший пункт «Огляд активів». Тут натискаємо на жовту кнопку «Поповнення». У вікні вибираємо необхідну криптовалюту і далі слідуємо простим вказівкам.

Вивести зароблені цифрові гроші можна також через розділ «Активи». Тільки тепер тиснемо на жовту кнопку «Вивести». Не забудьте активувати двофакторну автентифікацію через Google, інакше вивести кошти неможливо.

Торгувати на Bybit.

Варто також врахувати, що криптовалюта виводиться лише зі спотового облікового запису. Якщо вона знаходиться на деривативному або рахунку ByFi, то її потрібно переказати, для цього натисніть на однойменну жовту кнопку в тому ж розділі «Активи».

Початок торгівлі на Bybit

Bybit пропонує максимально зручний старт для початку торгівлі криптовалютами. Це стосується і новачків, і досвідчених трейдерів. Чайникам рекомендуємо детально вивчити спеціально створений посібник з трейдингу для початківців. Досвідченим достатньо перейти до розділу «Торгівля» в лівому верхньому кутку або вибрати один з варіантів деривативної торгівлі.

Bybit

Одним з головних продуктів Bybit стали безстрокові ф’ючерси. У лістингу Bybit також знаходиться 181 торгова пара. Ще тут багато типів різних ордерів для ширшого діапазону торгівлі. Є лімітний, пасивний, ринковий, умовний та ордер тейкпрофіт. Є маржинальна торгівля і максимально зручна торгівля деривативами.

Bybit має дуже низькі комісії, а поповнювати баланс і знімати кошти можна без будь-якої зайвої доплати. Біржа бере комісію з трейдерів, якщо знижується ліквідність, і якщо вона підвищується, то повертає частину коштів. Це означає, що тейкери платять 0,075% комісії, а для мейкерів – 0,025%.

Bybit

Торгівля NFT

Нещодавно платформа Bybit запустила власний маркетплейс для торгівлі NFT. Інтерфейс нагадує основний сервіс, але його зробили ще простішим. Зараз тут доступні основна вкладка, сторінка самого магазину та розділ спільноти. В останньому випадку можна приєднатися до Telegram-каналу сервісу та підписатися на його Twitter, щоб бути в курсі подій.

Bybit

Сам маркетплейс є максимально простим набором пошукових фільтрів. З його допомогою можна швидко купити чи продати NFT, знайти популярних авторів чи колекції. Картинки, відео та містері-бокси купують за BIT, USDT та ETH.

Bybit

Для покупців у Bybit NFT немає комісії. Її платить продавець (1% автору та 1% сервісу). Творці отримують 1% і при кожному наступному продажі свого NFT на вторинному ринку.

Бонуси, партнерська та реферальна програма

Криптобіржа Bybit пропонує заробити гроші завдяки виконанню різноманітних завдань. Це тут називають бонусною програмою. Наприклад, платформа платить $5 за перший депозит, більший чи рівний 0,05 ВТС, або $50 за перший депозит, більший чи рівний 0,5 ВТС. Також є різні бонуси для новачків, опитування за гроші та інше. Усе це доступне в розділі «Бонусний центр», якщо клацнути на значок із чотирма квадратиками у лівому верхньому кутку.

Bybit

Крім цього, у Bybit є партнерська програма. Її створили для ентузіастів, які готові ділитися своїми знаннями крипторинку та заробляти на цьому гроші (комісійні). Нині в партнерській програмі беруть участь 11 тис. лідерів думок з усього світу.

За свої знання партнери отримують комісійні у криптовалюті. На момент написання матеріалу вони становлять до 30%, що вдвічі вище в середньому на ринку. Комісію розраховують для кожного користувача у режимі реального часу. Виплати можуть бути щомісячними або за кожного наведеного трейдера. Також можливі варіанти з відсотками від обсягу торгівлі та доходів субпартнерів.

У партнерській програмі Bybit можуть брати участь блогери, інфлюенсери, автори та творці контенту з тематичним вебсайтом, а також інші користувачі Bybit, які вже мають велику кількість наведених трейдерів. Усім учасникам програми потрібно бути готовим ділитися своїм досвідом з новачками через різні канали. Стати партнером Bybit можна тут.

Усі подарунки та бонуси користувача можна переглянути в особистому кабінеті, у розділі «Мої винагороди». Для участі в реферальній програмі потрібно зареєструватися тут та отримати свій код. Його можна передавати іншим новачкам та отримувати за їхні дії бонуси.

Bybit

Реєструватися за реферальними посиланнями вигідно і самим користувачам-початківцям. Якщо такий новачок поповнить баланс на $10 і вище, а потім досягне обороту $2 тис. на спотах або $10 тис. на деривативах, отримує $20 бонусів.

Зареєструватись для участі в реферальній програмі можна тут.

Навчання та техпідтримка

Криптобіржа Bybit дбає про знання для новачків і всіх охочих. У сервісу є своя програма Bybit Education з різними навчальними програмами. Її великий курс з трейдингу доступний і на YouTube.

Екосистема Bybit відома своєю швидкою та якісною підтримкою клієнтів. Натисніть жовтий круглий значок з навушниками та мікрофоном у нижньому правому куті. У вікні, розкажіть про поточну проблему. На запитання, що цікавить, швидко відповість бот, а якщо йому це не під силу, то сервіс автоматично перемикає на спеціаліста-людину.

Bybit

Окрім цього, зв’яжіться зі службою підтримки електронною поштою [email protected]. Підтримку спеціалістів IT здійснюють за адресою [email protected]. Афіліатам варто писати на [email protected], а потенційним партнерам – на [email protected]. Для представників медіа є своя адреса електронної пошти – [email protected].

Підсумки

Bybit – простий в освоєнні, але різноманітний і глибокий за своїми можливостями криптовалютний сервіс. Тут простий і сучасний інтерфейс, а також зручна навігація. Крім різних варіантів торгівлі цифровими грошима особливо виділяється зручність торгівлі деривативами, біржа пропонує інші способи заробітку на криптовалюті (майнінг, депозити, вкладення грошей у нові токени). Є тут і свій маркетплейс NFT без комісії для покупців.

Bybit лояльний до новачків і досвідчених трейдерів. Користувачі-початківці отримають корисну інформацію через місцевий центр навчання, а також у служби підтримки. Їм же подарують бонуси та нададуть можливість взяти участь у прибутковій реферальній програмі. Досвідчених користувачів платформа зайвий раз не смикає, але рекомендуємо звернути увагу на партнерську програму. Тут є шанс заробити на знаннях, особливо якщо у трейдера розвинений канал поширення інформації.

Партнер проекту?

Спробувати Bybit

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: