Огляди Пристрої 30.10.2023 о 14:00 comment views icon

Огляд MSI MAG 274UPF: 4K-монітор 144 Гц з високим PPI та реалістичними кольорами

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Огляд MSI MAG 274UPF: 4K-монітор 144 Гц з високим PPI та реалістичними кольорами

Роздільна здатність 3840x2160p все глибше проникає в маси і стає цілком звичною. Сьогодні у нас  на огляді MSI MAG 274UPF – універсальний 4K-монітор, який покриває потреби фотографів і геймерів, та при цьому має не надто високий цінник, відносно своєї категорії. Проблемою у виборі моніторів до комп’ютерів є розставлення пріоритетів реалістичності зображення, роздільної здатності та частоти оновлення. MSI MAG 274UPF постарався увібрати в себе все й відразу, та він далеко не ідеальний. В цьому огляді перевіримо якість зображення монітора, протестуємо його колориметром, зіграємо в кілька відеоігор та пошукаємо найочевидніші недоліки.

Огляд MSI MAG 274UPF: 4K-монітор 144 Гц з високим PPI та реалістичними кольорами
MSI MAG 274UPF
25 299 грн.

Плюси:

дуже висока щільність пікселів, реалістичне зображення, частота оновлення 144 Гц, вбудований USB Hub, підставка з регулюванням висоти, нахилу і повороту

Купити в COMFY

Мінуси:

висока ціна, незначна сіризна чорного в темну пору доби, рівень максимальної яскравості не вражає

Купити в COMFY
8.5/10
Оцінка ITC.ua
Технічні характеристики MSI MAG 274UPF
Діагональ 27″
Підсвічування LED
Тип панелі IPS
Кут огляду 178°/ 178°
Розмір пікселя 0.16 мм
Роздільна здатність 3840×2160
Яскравість 400 ніт
Коефіцієнт контрастності 1000 до 1
Кольори дисплея 1,07 млрд
Час відгуку 1 мс
Частота оновлення 144 Гц
Підтримка HDR DisplayHDR 400
Аудіосистема Немає
Роз’єми 2x USB Type A 2.0
1x USB Type B 2.0
1x USB Type C 65 Вт
1x Audio 3.5 mm
2x HDMI 2.1
1x Display Port 1.4
Енергоспоживання (макс) 65 Вт
Вага 6,05 кг

Комплектація MSI MAG 274UPF

Монітор запаковану в громіздку коробку, для перенесення є вбудована ручка. Всередині знаходиться підставка, ніжка, болти, технічна документація, мережевий кабель, блок живлення, три кабелі та, звісно, сам монітор.

Блок живлення пропрієтарний, потужність цілих 120 Вт, що вже майже на рівні деяких ігрових ноутбуків. Як виявиться, БЖ вистачає з величезним запасом, але про це трохи нижче в окремому розділі.

Комплект досить хороший, та хотілося б бачити кабель Display Port, адже виробник поклав лише HDMI, USB Type C, USB Type B. Річ у тім, що монітор має чималу кількість інтерфейсів, тобто його можна використовувати як USB Hub.

Дизайн, ергономіка

MSI MAG 274UPF має компактні (614x402x197 мм), як для Ultra HD монітору, розміри. Діагональ 27 дюймів і висока роздільна здатність повинні задовольнити найбільш вибагливих користувачів, які звикли з відстані кількох сантиметрів розглядати зображення на екрані.

Монітор можна встановлювати на кріплення VESA або на комплектну підставку. MSI MAG 274UPF регулюється за висотою і нахилом, а також його можна повертати не переставляючи саму опору. Виробник розмістив отвір знизу ніжки, щоб користувач мав можливість акуратніше вкласти кабелі.

Курс Quality Assurance (QA) від Mate academy.
Курс QA — ідеальний для новачка. Від основ тестування до складних стратегій — опануйте всі технології, щоб жодна помилка не змогла вас оминути. Ми впевнені в якості нашого курсу, тому гарантуємо вам працевлаштування після його завершення.
Зареєструватись на курс

Рамки невеликі, за винятком нижнього підборіддя. Виглядає екран непогано, нічим не примітний, класичний 27 дюймовий дисплей з антибліковим покриттям. Як і всі сучасні моделі, MSI MAG 274UPF використовує джойстик для керування параметрами. Він розміщений на задній панелі та з його допомогою можна змінювати налаштування.

Української мови в меню немає, зате є російська. При підключенні до ПК важливо вибрати відповідний пункт в налаштуваннях HDMI. За замовчуванням був виставлений режим ігрової консолі, тому частота оновлення була обмежена 120 Гц.

Для активації 144 Гц вибираємо режим комп’ютера. Налаштувань параметрів достатньо для досвідченого користувача і казуального геймера. Тут є режими для відеоігор різних жанрів, редагування фото, перегляду фільмів, можливість регулювання колірної температури тощо. До елементів управління та самого меню немає жодних претензій.

Інтерфейси MSI MAG 274UPF

Окрім стандартних відеопортів монітор має чимало USB, тобто вміє виконувати роль USB хабу. Інтерфейси USB Type A не швидкісні, лише стандарту 2.0, але добре, що й такі є, вони точно не завадять в ігровому моніторі. Вбудованих колонок немає, зате можна скористатись 3.5 мм роз’ємом для навушників.

Виробник заявляє про підтримку KVM, тобто можна підключати кілька пристроїв до монітора та користуватись одним комплектом клавіатури та миші. Приємно, що порт USB Type C підтримує до 65 Вт, що дає нагоду підключати ноутбук напряму до монітора, без використання ноутбучного БЖ. Саме для цього виробник додав в комплект блок аж на 120 Вт, щоб забезпечувати живленням не лише сам монітор, а й підключені до нього пристрої.

Курс Quality Assurance (QA) від Mate academy.
Курс QA — ідеальний для новачка. Від основ тестування до складних стратегій — опануйте всі технології, щоб жодна помилка не змогла вас оминути. Ми впевнені в якості нашого курсу, тому гарантуємо вам працевлаштування після його завершення.
Зареєструватись на курс

Єдиним розчаруванням може стати відсутність комплектного Display Port кабелю, хоча HDMI також підтримує 4K Ultra HD з частотою оновлення 144 Гц. Такий щедрий набір інтерфейсів і підтримка KVM є нетиповим рішенням для ігрових моделей.

MSI MAG 274UPF є універсальним рішенням, яке підійде як любителям відеоігор, так і професіоналам, адже більшість параметрів монітора відповідають стандартам фотографів, про що піде мова нижче.

Дисплей

Отже, перед нами відносно компактна 27 дюймова IPS матриця з високою роздільною здатністю. Навіть комбінація 32″ і 4K має чудовий вигляд, а тут маємо ще більшу щільність пікселів. Частота оновлення 144 Гц, глибина кольору 10 Біт (8+FRC), є підтримка HDR 400 і майже повне охоплення кольорового простору.

Монітор підтримує G-Sync від NVIDIA та FreeSync Premium від AMD, Flicker-Free і KVM, також приємно дивує час відгуку 1 мс від сірого до сірого. Протестували монітор колориметром Datacolor Spyder X Elite та отримали втішні результати.

MSI MAG 274UPF гарно себе показав під час тесту, приємно здивував правильний білий колір, який майже не довелося калібрувати. Цікаво й те, що дорожчий MSI Summit MS321UP показав гірші результати.

Кути огляду хороші, сам колір майже не викривлюється. Звісно, це IPS дисплей, тому присутній ефект сіризни на чорному фоні, особливо це помітно вночі. Глибина чорного непогана, але все ще далека до якісних VA матриць.

Відеоігри грати приємно, звісно, якщо комп’ютер здатен забезпечити високу частоту кадрів з Ultra HD роздільною здатністю. Конфігурація тестового комп’ютера редакції ITC дозволяє грати в Forza Horizon 5 на максимальних налаштуваннях графіки (Extreme) при 140-150 FPS з використанням профілю FSR 2.2 Quality.

Характеристики ПК:

Погіршення якості зображення в 4К на такій невеликій діагоналі побачити буквально неможливо. Можна впевнено виставляти профілі FSR Balanced або DLSS Balanced/Performance, в залежності від моделі відеокарти.

Так само приємно роздивлятись фотографії чи просто читати будь-який текст. Найменші шрифти виглядають напрочуд плавними. Втім, тут нічого дивного, особливо для власників ноутбуків з хорошими Quad HD або Ultra HD екранами. Висока щільність пікселів – це завжди приємно, та важливо, щоб комп’ютер (особливо відеокарта) був готовий працювати з такою роздільною здатністю у відеоіграх.

Енергоспоживання MSI MAG 274UPF

На коробці вказано про високий рівень енергоспоживання монітора (категорія F), але ми перевірили це в різних умовах. З активованим HDR і максимальною яскравістю MSI MAG 274UPF справді досить вимогливий до живлення, але в економному режимі показники удвічі менші. З мінімальним підсвічуванням монітор споживає лише 22-25 Вт, і це з частотою оновлення 144 Гц. Активація HDR і встановлення максимальної яскравості потребує 42-46 Вт.

Ціна та конкуренти

Огляд MSI MAG 274UPF: 4K-монітор 144 Гц з високим PPI та реалістичними кольорами

MSI MAG 274UPF продається за ціною 25 299 грн і має чималу кількість конкурентів. До уваги будемо брати лише моделі універсального призначення, тобто з ігровими параметрами та відносно реалістичним передаванням кольорів.

Samsung Odyssey G7 SMART – функціональний 4K IPS монітор з чудовими технічними характеристиками, окрім яскравості (максимум 300 ніт). Ціна 20 000 грн.

Gigabyte M28U Arm має діагональ 28 дюймів, схожі характеристики, та бонусом пропонує вбудовані колонки на 6 Вт. Ціна 24 000 грн.

Acer Nitro XV322QK KV хоч і має більшу діагональ, та все ще може вважатись конкурентом героя огляду. Непоганий варіант для тих, кому замало 27″. Ціна 25 000 грн.

Висновок:

MSI MAG 274UPF виглядає вдалим рішенням для тих, хто не визначився, що саме буде робити за своїм монітором. Він підійде як для відеоігор, так і для робочих завдань. Деяким користувачам в пригоді стануть вбудований USB Hub та підтримка KVM.

З іншого боку така універсальність не дозволяє йому стати довершеним в якійсь конкретній області. Зображення приємне, реалістичне і м’яке, а час відгуку мінімальний, та конкуренти пропонують не гірші матриці, іноді за менші гроші.

Вимогливі користувачі розчаруються відсутністю швидкісних USB портів, а також ця IPS матриця не здатна забезпечити такий глибокий чорний колір, як на аналогічних VA (а тим паче OLED) моделях. В цілому монітор MSI MAG 274UPF добре себе проявив під час тестування і підходить для домашнього чи офісного використання, а також підійде геймерам.

Купити в COMFY

Висловлюємо подяку компанії MSI за наданий для огляду монітор MSI MAG 274UPF


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: