Статті Статті 02.10.2022 о 11:00 comment views icon

У що пограти у жовтні. Ігрові релізи місяця

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

Попередні місяці були спокійними на новинки та жовтень готує справжній сплеск цікавих релізів. Пограти у нове буде можливість впродовж всього місяця та найгучніші релізи заплановані під кінець жовтня.

Нові релізи жовтня

Overwatch 2

Жанр: Action, FPS

Дата виходу: 04 жовтня

Платформи: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Сиквел Overwatch викликав сумніви у фанатів з першої секунд після анонсу. Гравці не вбачали необхідності у новій грі в серії та розглядали Overwatch 2 лише як спробу продати ту ж саму гру додавши до неї мінімальний сюжетний контент. Та під час Summer Game Fest Blizzard оголосили, що гра переходить на рейки F2P-моделі, а замість лутбоксів запровадять Сезонний Абонемент. Overwatch 2 поглине першу частину, новий сезон почнеться з релізом гри 04 жовтня, а обіцяний сюжетний контент випустять пізніше і за нього вже доведеться платити.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway

Жанр: Racing

Дата виходу: 07 жовтня

Платформи: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Вже триквел перегонів на картах з героями мультфільмів Nickelodeon. Загалом 40 персонажів, серед яких Губка Боб, Гарфілд, Черепашки Ніндзя, Арнольд, Джеймс Ісаак Нейтрон та ін. Попередня частина отримала стримані відгуки преси, можливо у новій грі розробники виправили недоліки попередниці.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Scorn

Жанр: First-person biopunk survival horror adventure game

Дата виходу: 14 жовтня

Платформи: PC, Xbox Series X/S

Справжня довгобудова надихана роботами Здзіслава Бексінського та Ганса Ґіґера нарешті доповзає до релізу. Розробники заспокоюють гравців та дещо знижують градус очікувань оперуючи тим, що вони невелика студія і не в змозі потягатися з великими компаніями. Та навіть якщо ігроладно гра виявиться посередньою (а трейлери на це натякають), ми все ще очікуємо цікавої історії, і якщо вона бодай трішки наблизиться до рівня SOMA, це вже буде перемогою.

 A Plague Tale: Requiem

Жанр: Action-adventure, stealth

Дата виходу: 18 жовтня

Платформи: PC, Switch (хмара), PS5, Xbox Series X/S

Подорож Амісії та Г’юго продовжується. Розробники провели роботу над помилками попередниці, гра стала більшою, красивішою, з новими здібностями, локаціями та дорослішими головними героями.

Впевнені, що A Plague Tale: Requiem вийде хорошою, та насправді бентежить позиція Focus Entertainment. Французький видавець мало того, що з вибаченнями повідомив про російську локалізацію гри, так ще й оголосив про співпрацю з російською студією Mundfish, розробниками Atomic Heart. І все це відбувається на фоні тотальної відмови інших розробників та видавців від співпраці з росіянами.

Ghostbusters: Spirits Unleashed

Жанр: Action, FPS

Дата виходу: 18 жовтня

Платформи: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Ghostbusters: Spirits Unleashed мультиплеєрна гра у всесвіті Мисливців на привидів. Для команди мисливців це гра у жанрі FPS, привидами керувати доведеться від третьої особи. Задача мисливців зрозуміла, а от привиди повинні наводити хаос та лякати все, що може злякатися. У випадку відсутності достатньої кількості гравців, керування привидом може взяти ШІ. До своїх ролей також повернуться Ерні Гадсон та Ден Екройд.

Gotham Knights

Жанр: Action RPG

Дата виходу: 21 жовтня

Платформи: PC, PS5, Xbox Series X/S

За останній рік розробники показали вже стільки ігроладу та сюжету гри, що складається враження, наче вони й не хочуть, щоб самі пограли у їх гру. По сюжету після смерті Бетмена (точно-точно смерті) розслідуванням трагедії займаються Червоний Ковпак, Бетвінг, Робін і Бетгьол. Грати можна за кожного з чотирьох героїв, усі вони відрізняються ігроладно. Gotham Knights має кооператив на двох, але якщо грати на самоті між персонажами можна перемикатися.

New Tales from the Borderlands

Жанр: Graphic Adventure

Дата виходу: 21 жовтня

Платформи: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Продовження спін-оффу Borderlands. Перша частина розроблялась Telltale Games, продовження роблять практично ті самі люди тільки вже в стінах Gearbox Studio Quebec. Нові оповіді Borderlands зосередяться на нових героях, але кілька знайомих облич теж зустрінемо.

Signalis

Жанр: Survival horror (ізометрія)

Дата виходу: 27 жовтня

Платформи: PC, Switch, PS4, Xbox One

У дистопічному майбутньому людство розкрило темні таємниці. Доведеться виживати та вирішувати головоломки у державних установах як земного, так і позаземного уряду. 

Resident Evil Re:Verse

Жанр: Action Adventure

Дата виходу: 28 жовтня

Платформи: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Мультиплеєрний режим який мав бути частиною комплекту Resident Evil Village та присвячений 25-й річниці серії нарешті добереться до гравців. Після прохолодних відгуків фанатів гру кілька разів відкладали, та чи вийшло у розробників зробити ігролад цікавим дізнаємося в кінці місяця. 

Call of Duty: Modern Warfare 2

Жанр: Action, FPS

Дата виходу: 28 жовтня

Платформи: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Продовження перезапуску під-серії Modern Warfare. Під час нещодавнього відкритого тестування лише у Steam піковий онлайн сягнув понад 100 тис. одночасних гравців. Серія міцно тримається на ногах і тільки набирає обертів, і схоже Sony не даремно турбується про потенційну ексклюзивність серії для платформи Microsoft після закриття угоди про купівлю Activision.

Bayonetta 3

Жанр: Action

Дата виходу: 28 жовтня

Платформи: Switch

Байонетта повертається! Слешерів виходить мало, а тому кожний на вагу золота. Навіть шкода, що гра ексклюзив консолі Nintendo. З іншого боку, як би не японський видавець, то ймовірно продовження не сталося б взагалі. З особливостей третьої частини необхідно виділити режим «цнотливості» – Naive Angel Mode, при увімкненні якого Байонета не буде оголюватися при використанні своїх здібностей. 

Доповнення та перевидання

NieR:Automata The End of YoRHa Edition

Жанр: Action RPG

Дата виходу: 06 жовтня

Платформи: Switch (раніше: PC, PS4, Xbox One)

Сиквел спін-оффу серії Drakengard в першу чергу відомий героїнею 2B та A2, та якщо не байдужий геймер вирішить пограти, а не просто дивитися, то з подивом виявить для себе захоплюючу історію у світі після людей.

No Man’s Sky

Жанр: Action Adventure

Дата виходу: 07 жовтня

Платформи: Switch (раніше: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Через 6 років після оригінального релізу та кількох сотень патчів справжній ігровий феномен добирається і до консолі Nintendo.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Жанр: Action Adventure

Дата виходу: 19 жовтня

Платформи: PC (раніше: PS4, PS5)

Титульна серія PlayStation потихеньку підкрадається до власників ігрових ПК. У комплекті Uncharted 4: A Thief’s End та Uncharted: The Lost Legacy з новими можливостями притаманні ПК-версіям: підтягнута графіка, підтримка широкоформатних моніторів та DualSense, ну і звичайно ж розширені графічні налаштування.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: