Дописи 03.09.2023 о 22:00 comment views icon

Аварійне джерело живлення на всі випадки життя – FlashFish P60

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/IMG_2378-150x150.webp *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/IMG_2378-150x150.webp *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/IMG_2378-150x150.webp

Єгор Ді

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Зарядні станції і повербанки впевнено увійшли в наше життя з повномасштабним вторгненням так званої росії. Я не буду повторювати всім відому аксіому про те, що росія це держава гній, а її жителі це плід злягання цапів з шакалами. А ніт, все ж повторив, думаю ці знання не заважатимуть вам в житті.

Ок, поїхали далі.

Мій принцип «готуйся заздалегідь» ще жодного разу не підводив. 

Розуміючи всю складність, яка склалась в нашій енергосистемі, про зарядну станцію я почав розмірковувати ще на початку літа.

З кожним новим виступом публічних осіб про складну зиму, продавці почали піднімати ціни на все, що повʼязано з автономністю. Побачивши незначне зростання в ціні, я активізувався. 

Станцію я обирав по суті для двох задач:

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс
  1. Основна — автономна робота каміну. А точніше живлення насосу для повноцінної роботи системи і обігріву будинку. 
  2. Друга задача теж повʼязана з живленням насосу, але вже для забезпечення води в будинку. 
  3. Зарядка мобільних гаджетів і підтримка роботи інтернету — це скоріше приємний бонус ніж необхідність.

Для себе я визначив, що потрібна максимально проста в роботі станція. Тобто ніяких додатків, конектів до телефону і всього того, що додатково піднімає ціну і використовує батарею.

Так в будинку зʼявився новий пристрій FlashFish P60.

Упакована станція гарно. Пристрій надійно зафіксований в пінку, всі аксесуари зібрані в окрему коробочку і має своє посадочне місце. Два шари щільного картону у вигляді основної коробки і транспортувальної. Коротше — все як ми любимо, техніка надійно захищена всі зовнішніх подразників у вигляді транспортних компаній і їх чудових робітників.

Комплект

Аварійне джерело живлення на всі випадки життя - FlashFish P60

В комплекті до станції є зарядний пристрій, зазначена потужність 90 Вт. І дріт зарядки від прикурювача авто.

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

Крім цього є інструкція, яка розкладається як мапа і при мінімальних знаннях англійської мови або гугл перекладача буде зрозуміла.

Станція

FlashFish P60 досить компактна. Її вага становить 5.9 кілограма. Для транспортування присутня ручка з прорезиненою основою (насправді це термопластичний еластомер, тут я не втримався від того, щоб похизуватись). Побудована вона на літій іонних акумуляторах 18650.

Обидві бокові сторони відведені для охолодження. З правої сторони розташований 92 міліметровий вентилятор. З лівої, через решітку проглядаються елементи живлення, а також радіатори охолодження на платі. 

Всі елементи взаємодії розташовані на передній панелі. Варіанти підключення розбиті на групи, керування якими відбувається за допомогою фізичних кнопок. 

Індикація роботи буде зрозуміла навіть дитині. На дисплеї відображається рівень заряду а також включені вихідні групи.

Аварійне джерело живлення на всі випадки життя - FlashFish P60

Групи виходів можна включати одночасно. 

Присутні дві розетки зі стандартними європейським виделками. Загальна потужність складає 560 Вт. Одразу хочу зауважити, що це максимальна потужність для обох виходів. 

Важливо! Зверніть увагу, що деякі пристрої мають пускові токи які в двоє більше основних характеристик, а тому перед підключення пристрою до станції памʼятайте про це. В такому випадку в пригоді стане реле плавного пуску.

USB виходи представлені:

  • Одним розʼємом швидкої зарядки QuickCharge 3.0, 5 – 9В / 2A.
  • Двома стандартними виходами 5В / 3.1 A.
  • Одним USB type C QuickCharge 3.0, 5 – 9В / 2A

Ще присутня група постійного струму, чотири розʼєми + прикурювач, 9 ~ 12.6 В / 10A. І тут я помітив основний технологічний недолік. Розʼєм входу (зарядки) і DC розʼєми мають однаковий формат, а тому є велика ймовірність спалити інвертор.

Заряджати станцію можливо або від мережі/прикурювача авто, або від сонячної панелі. 

При виборі сонячної панелі можна або купити готове рішення від виробника, або просто підібрати панель з рекомендованими характеристиками, DC 18~22В, 6А MAX (132 Вт.)

Для цього присутній окремий вхід.

В роботі

Аварійне джерело живлення на всі випадки життя - FlashFish P60

Для тесту на станцію я підключив звичайну настільну лампу (12Вт) і старенький ноутбук Dell з блоком живлення 90 Вт. Ноутбук своєю чергою був завантажений архівацією і відтворенням мультиків з ютуб з якістю 1080. В такому режимі станція пропрацювала 20 годин. Скоріше за все ноутбук споживає менше, але перевірити реальні данні не можу. Тест закінчив коли індикатор показав останню поділку.

Шум від роботи станції відсутній рівно до тих пір, поки не включається вентилятор. А гуде він добряче. Перший раз коли включилось охолодження я навіть прокинувся від шуму. Основне, що вентилятор включається на короткий проміжок часу. 

Виробником ніде не зазначається що станція може працювати в транзитному режимі або використовуватись як дбж. Навпаки, в інструкції присутня інформація, що використання зарядної станції під час заряджання може призвести до її поломки.

Для живлення насосної станції додатково замовив систему плавного пуску.

Висновок

Станція однозначно знадобиться в екстремальних умовах сьогодення. Вона досить компактна і зручна. ЇЇ з легкістю можна брати з собою в метро/бомбосховище під час повітряної тривоги, щоб мати змогу завершити роботу або організувати дозвілля собі або дитині. 

Думаю, після перемоги станція не залишиться без уваги, бо її з легкістю можна брати в подорожі і на відпочинок — забезпечивши себе звичним рівнем комфорту.  

Плюси:

  • Якість збірки
  • Функціональність
  • Потужність

Мінуси:

  • Гучна система охолодження
  • Зарядка (7-8 годин до повної ємності)
  • Однакові розʼєми входу і виходу.

P.S.

У вирішенні питання однакових розʼємів вхід-вихід допомогла чорна ізолента. Так, це не синя, але теж непоганий варіант.

Аварійне джерело живлення на всі випадки життя - FlashFish P60

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: