Новини Новини 25.10.2022 о 20:44 comment views icon

Adidas припинив співпрацю з Каньє Вестом через його антисемітські висловлювання – компанія втратить близько $250 млн

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Німецька транснаціональна компанія з виробництва спортивного одягу Adidas розірвала контракт із Каньє Вестом після його антисемітських висловлювань та спірних заяв про теорії змови.

Adidas заявив, що його угода щодо поширення лінійки продуктів Веста “Ye Yeezy” знаходиться “на розгляді”.

“Adidas не терпить антисемітизму і будь-яких інших висловлювань, що розпалюють ненависть. Нещодавні коментарі та дії YeAdidas припинив співпрацю з Каньє Вестом через його антисемітські висловлювання - компанія втратить близько $250 млнAdidas припинив співпрацю з Каньє Вестом через його антисемітські висловлювання - компанія втратить близько $250 млнYe - новий псевдонім репера Каньє Веста були неприйнятними, ненависними і небезпечними, і вони порушують цінності компанії, такі як різноманітність, інклюзивність, взаємоповага та справедливість”, – йдеться у заяві компанії.

Після “ретельного аналізу” компанія прийняла рішення “негайно припинити співпрацю” з Вестом, зупинити виробництво продуктів під брендом YeezyAdidas припинив співпрацю з Каньє Вестом через його антисемітські висловлювання - компанія втратить близько $250 млнAdidas припинив співпрацю з Каньє Вестом через його антисемітські висловлювання - компанія втратить близько $250 млнAdidas Yeezy - бренд одягу та взуття, створений американським дизайнером, репером та підприємцем Каньє Вестом та закрити всі платежі Ye та його компаніям.

Очікується, що ці дії матимуть “короткостроковий негативний вплив на чистий прибуток компанії” у розмірі 246 млн доларів США у 2022 році, “враховуючи високу сезонність четвертого кварталу”.

“Adidas є єдиним власником усіх прав на дизайн продуктів, що нині існують у компанії, а також попередніх та нових колірних рішень у рамках партнерства”, – додали в компанії.

Онлайн курс Business Analysis in IT від Web Academy.
Опануйте високооплачувану IT-професію, навчіться на основі даних виявляти проблеми бізнесу та знаходити рішення для зростання. За промокодом “ITC” надають знижку 10%.
Реєстрація на курс

Після оголошення про розірвання контракту акції Adidas впали на 4%.

Німецький гігант спортивного одягу зіткнувся з тиском з боку громадськості та власних співробітників, коли Каньє сказав у подкасті 16 жовтня:

“Я можу говорити антисемітські речі, і Adidas не може мене покинути. Що тепер?”

Онлайн курс Business Analysis in IT від Web Academy.
Опануйте високооплачувану IT-професію, навчіться на основі даних виявляти проблеми бізнесу та знаходити рішення для зростання. За промокодом “ITC” надають знижку 10%.
Реєстрація на курс

Дзвінки в Adidas також надійшли щонайменше від трьох юридичних організацій, а також антирасистських груп. Петиція на Change.org, створена Кампанією проти антисемітизму, що закликає Adidas розірвати відносини з Ye, на сьогоднішній момент зібрала понад 170 тисяч голосів.

Німецька компанія почала працювати з Вестом у 2013 році, а у 2016-му підписала контракт на виробництво та розповсюдження предметів з його лінії одягу Yeezy. Adidas раніше заявляв, що партнерство мало “величезний вплив” на його бізнес і є одним із найуспішніших спільних проєктів в історії галузі.

Adidas прекратил сотрудничество с Канье Уэстом из-за его антисемитских высказываний в Instagram и Facebook - компания потеряет около $250 млн

З усім тим, Ye публічно критикував Adidas в останні місяці. Він заявив, що компанія “копіює” його ідеї, а також публікував у соціальних мережах гнівні тиради у бік генерального директора Каспера Рорстеда та членів ради директорів.

За словами аналітика Morningstar Девіда Шварца, бренд Yeezy приносить Adidas майже 2 мільярди доларів на рік, що становить 10% його виторгу.

“Ця лінійка продуктів була важливою для Adidas і допомогла повернути актуальність її бізнесу у Північній Америці”, – сказав Шварц.

Контракти Каньє “посипалися” після того, як Вест одягнув футболку з написом “White Lives Matter” на тиждень моди в Парижі. Трюк Ye відразу викликав критику з боку колег – серед них був і Шон Комбс, відомий як репер Diddy, який сказав, що “не в захваті” від цього слогана. Вест у відповідь висловив невдоволення, сказавши, що продає ці футболки, і вони є його бізнесом.

“Я використовую тебе як приклад, щоб показати єврейському народу, який попросив тебе написати мені, що ніхто не може загрожувати мені або впливати на мене”, – відповів Каньє.

Пост, схоже, посилався на антисемітську теорію про те, що “таємна спільнота єврейського народу змовляється з метою контролювати світові ЗМІ, уряд та банки”. Після цього обліковий запис Веста в Instagram із 18 мільйонами передплатників відключили. Репер вирішив повернутися до Twitter, де його знову заблокували. Ситуація з Каньє також дуже “схвилювала” Ілона Маска, і він повідомив, що провів із репером розмову.

  • Кілька років тому у Каньє Веста діагностували біполярний розлад, і він публічно розповів про свої проблеми із психічним здоров’ям. У нього довга історія дивної поведінки та суперечливих заяв, але останні висловлювання Каньє загрожують його діловим інтересам.
  • Протягом останнього місяця агентство талантів CAA перестало представляти артиста через антисемітську риторику, яка виявилася неприйнятною для деяких ділових партнерів компанії.
  • Великі голлівудські агенції з пошуку талантів, включаючи WME та UTA, також підтримали заклики припинити з Вестом робочі відносини.
  • 24 жовтня кіно- та телестудія MRC заявила, що відкладає завершений документальний фільм, присвячений Весту, через його коментарі.
  • Ділові стосунки з Вестом вже розірвав модний бренд Balenciaga.

Джерело: The Hollywood Reporter, CNBC


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: