Новини Софт 22.06.2023 о 19:43 comment views icon

Adobe XD “в’яне” на тлі придбання Figma — платформа дизайну UX/UI більше не доступна як окрема програма в Creative Cloud

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розробник Алекс Івановc помітив, що платформа дизайну UX/UI від Adobe зникла з панелі запуску Creative Cloud, і її більше не можна придбати як окрему програму.

Adobe XD "в'яне" на тлі придбання Figma — платформа дизайну UX/UI більше не доступна як окрема програма в Creative Cloud

З огляду на те, що Adobe перебуває в процесі придбання Figma (дуже схожого набору інструментів), ця новина не надто дивує. Водночас старший менеджер зі зв’язків із громадськістю Creative Cloud & Innovation Анаіс Грагеб каже, що Adobe продовжить підтримувати Adobe XD для клієнтів, які раніше оформили передплату на програму.

Завантажити програму також ще можна: щоправда, через план Creative Cloud All Apps – пакетну передплату на понад 20 програм Adobe, вартість якої починається від $54,99 на місяць (порівняно з $9,99 на місяць лише для Adobe XD).

Незрозуміло, коли саме автономну програму Adobe XD фактично видалили — ще в травні учасники форумів Adobe Support Community писали, що не змогли знайти посилання для завантаження. Представник Adobe відповів на форумі, що Adobe XD більше не доступна.

Сервіс Figma був найбільшим конкурентом Adobe XD до оголошення про плани придбання, і він був дещо популярнішим: через те, що доступний просто в інтернеті, мав безплатну передплату та, загалом, за словами деяких дизайнерів, це більш гнучкий і потужний інструмент. Згідно з дослідженням UX Tools, у 2021 році Figma домінувала на 77% ринку дизайну інтерфейсу користувача, і з того часу її популярність лише зростала.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Цілком ймовірно, що вилучення автономної програми Adobe XD з продажу є способом Adobe відлучити користувачів від служби перед повним закриттям та купівлею Figma. Хоча компанія нині має деякі проблеми щодо схвалення угоди на $20 млрд: в ЄС ініціювали антимонопольне розслідування, яке може затягнутись на довгі місяці, британський регулятор також розглядає угоду, а Міністерство юстиції США вже готує антимонопольний позов, щоб заблокувати її.

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: