Новини Технології 16.11.2022 о 21:14 comment views icon

Розгорнуто BlueWalker 3 — найбільший в історії комерційний супутник зв’язку, що має площу 64 м² та поле зору 777 000 км²

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Розробник BlueWalker 3 (BW3), техаська компанія AST SpaceMobile продовжує тестувати свою космічну широкосмугову стільникову мережу. Ще у вересні супутник успішно запустили на орбіту, а цього тижня команда успішно розгорнула комунікаційний масив.

Згідно з даними AST SpaceMobile, BlueWalker 3 є найбільшим комерційним комунікаційним масивом, розгорнутим на низькій навколоземній орбіті. У повністю розгорнутому вигляді він має площу приблизно 64 м², і, як очікується, матиме поле зору понад 776 996 км² поверхні Землі. Супутник обертається навколо нашої планети приблизно кожні 90 хвилин.

Сонячні батареї на задній стороні панелі збиратимуть енергію, а розташовані на протилежному боці маленькі антени утворюють фазовану решітку для створення щільних променів зв’язку. Компанія заявила, що ці промені є ефективним способом передачі сильного сигналу, наприклад, із космосу на Землю. Також повідомляється, що він здатний “чути” слабкі сигнали мобільного телефону на відстані сотень кілометрів.

AST SpaceMobile була заснована у 2017 році та стала публічною влітку 2021 року. Компанія накопичила портфоліо з понад 2400 патентів і заявок на патенти для підтримки своєї космічної стільникової мережі. BlueWalker 3 призначений для прямого зв’язку зі звичайними мобільними телефонами через стандартні частоти 3GPP на швидкості 5G.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Стартап збирається протестувати прямий телефонний зв’язок на всіх шести континентах і стверджує, що має угоди та домовленості з більш ніж 25 операторами мобільних мереж, включаючи Vodafone та Orange.

Регулятор США дозволив AST SpaceMobile тестувати зв’язок між звичайним мобільним телефоном та супутником

“Успішне розгортання BlueWalker 3 є великим кроком вперед для нашої запатентованої космічної широкосмугової технології стільникового зв’язку та прокладає шлях для поточного виробництва наших супутників BlueBird”, — сказав Абель Авеллан, голова та генеральний директор AST SpaceMobile.

BlueBirds — це ще більші версії BW3, які нині перебувають у розробці. Заплановано, що 168 таких супутників згодом створять сузір’я, яке накриє планету зв’язком.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

AST SpaceMobile — лише одна з кількох компаній, які змагаються за створення космічних систем зв’язку для звичайних споживачів. На папері пропозиції привабливі, але не всі в захваті від перспективи подальшого збільшення космічного сміття на орбіті. Минулого року Стів Возняк і Алекс Філдінг запустили Privateer Space, яка планує допомогти розв’язати цю проблему.

Джерело: Techspot

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: