Новини Новини 15.04.2022 о 17:42 comment views icon

«Дерусифікація київського метро». «Київський метрополітен» приймає варіанти нових назв для пяти станцій, які планують перейменувати

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Нещодавно начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський запропонував провести дерусифікацію та перейменувати п’ять станцій метрополітену. Ця ініціатива знайшла широку підтримку і сьогодні адміністрація запустила онлайн-опитування щодо цього питання.

Пропонують змінити назви таких станцій столичної підземки:

  • «Мінська»
  • «Героїв Дніпра»
  • «Берестейська»
  • «Дружби народів»
  • «Площа Льва Толстого»

Запропонувати нові назви для вищезгаданих станцій можуть всі охочі — відправити свої варіанти можна, скориставшись формою Google за цим посиланням. Там же можна знайти стислі описи з цікавими історичними фактами щодо цих станцій. Приймати варіанти будуть до 15 травня. Після опрацювання заявок за допомогою онлайн-голосування у кілька етапів будуть обрані нові варіанти для цих станцій київського метро. Потім свій висновок зробить профільна комісія з перейменувань, після чого проєкт рішення буде винесено на голосування до сесійної зали.

В КП «Київський метрополітен» наголосити, що питання перейменування не є пріоритетним зараз, але це також робота, яку маємо зробити, тож вирішили не затягувати.

«Хочу наголосити, що питання перейменування не є пріоритетним зараз. Зовсім ні. Київ оживає, однак війна не скінчилася. Тому ми відновлюємо інфраструктурну і транспорту роботу, зважаючи на безпекову ситуацію та всі можливі ризики. Водночас, як уже назвали цей процес, дерусифікація, це також робота, яку маємо зробити».

Віктор Брагінський,

начальник КП «Київський метрополітен»

15 квітня Київська міська рада ухвалила рішення про перейменування колишнього скверу споріднених міст на честь дружби Києва та Москви на сквер Героїв Маріуполя. Водночас мер столиці Віталій Кличко анонсував подальше перейменування десятків вулиць та об’єктів з назвами, які пов’язані з агресором.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Мапа російських і білоруських топонімів в Києві, які планують перейменувати

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: