Новини Новини 13.04.2022 о 18:28 comment views icon

Мапа російських і білоруських топонімів в Києві, які планують перейменувати

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Ще одна корисна мапа, яка була створена за воєнного часу, показує російські та білоруські топоніми (посилання на саму мапу). Її, як і багато інших, створили на базі відкритого API Google Maps.

Мапу створили в офісі народного депутата Романа Грищука та депутатки Київради Ксенії Семенової. На мапу також нанесені пам’ятники у столиці, як пов’язані з рф або Радянським союзом.

Днями міська влада публічно підтримала ініціативу мешканців Києва з перейменування пам’ятних знаків чи будь-яких назв, пов’язаних із країною-агресором чи її союзниками. Це питання депутати розглядатимуть на наступному засіданні.

За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, перейменування точно торкнеться вулиць Московської, Героїв Сталінграда, бульвару Дружби Народів, станцій київської підземки «Героїв Дніпра» та «Мінська».

Очікується, що найближчим часом на сайті  Київрад з’явиться офіційний перелік об’єктів із запропонованими варіантами нових назв.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: