Новини Технології 26.07.2024 о 17:36 comment views icon

Дослідники навчились перетворювати сигнал Wi-Fi на електроенергію

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Дослідницька група під керівництвом Національного університету Сінгапуру зробила значний крок у розвитку технології збору енергії. Ця розробка може потенційно позбавити від необхідності використання батарейок у різних електронних пристроях.

Вони розробили новий тип випрямляча, який може ефективно перетворювати навколишні радіочастотні сигнали, які зазвичай вважаються «відпрацьованою» енергією, у придатну для використання напругу постійного струму. Наприклад, ця технологія перетворює навколишні радіочастотні сигнали з таких джерел, як Wi-Fi та стільникові мережі, у придатну для використання електроенергію.

«Такі технології збору радіочастотної енергії, як ця, є важливими, оскільки вони зменшують залежність від батареї, подовжують термін роботи пристроїв, мінімізують вплив на навколишнє середовище та підвищують можливість використання бездротових сенсорних мереж і пристроїв інтернету речей у віддалених районах, де часта заміна батареї є недоцільною», – заявляють розробники.

Дослідження продемонстрували можливість використання нанорозмірних випрямлячів для досягнення цього перетворення. Це навіть вдалося зробити за низьких рівнів радіочастотної потужності нижче -20 дБм. Цього вдалося досягти шляхом оптимізації випрямлячів та інтеграції масиву таких випрямлячів у модуль збору енергії. Зібраної енергії (при радіочастотній потужності нижче -20 дБм) виявилося достатньо для живлення світлодіодів і комерційного датчика температури. Масив з 10 оптимізованих випрямлячів досяг вражаючих 7,8% ефективності та високої чутливості.

Зараз дослідницька група зосереджується на інтеграції вбудованої антени для подальшого підвищення ефективності та компактності своєї технології. Дослідники також вивчають послідовно-паралельні з’єднання та внутрішньокристальні з’єднання для покращення збору радіочастотної потужності з потенціалом генерації достатньої напруги, щоб усунути потребу в підсилювачі постійного струму.

Джерело: interestingengineering

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: