Новини Технології 28.03.2024 о 09:03 comment views icon

Ізраїль розгорнув масову програму розпізнавання облич у секторі Газа, — The New York Times

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ізраїль розгорнув масову програму розпізнавання облич у секторі Газа, — The New York Times

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Зображення співставляють з базою даних палестинців, які нібито мають зв’язки з ХАМАС.

Як повідомляє The New York Times, ізраїльська військова розвідка запровадила в Газі експериментальну програму розпізнавання обличчя, створену тель-авівською компанією Corsight, для ідентифікації людей, пов’язаних з ХАМАС.

Після атак 7 жовтня офіцери ізраїльської армії ідентифікували потенційні цілі, переглянувши записи з камер безпеки та відео, які ХАМАС завантажив у соціальні мережі. Також для розпізнавання людей залучили деяких палестинських в’язнів.

Corsight використала отримані фото для створення інструменту розпізнавання облич і хвалилася, що її технологія може точно ідентифікувати людину, навіть якщо видно менш як 50% їх обличчя. Щоб розширити базу даних, ізраїльські військові встановили контрольно-пропускні пункти, оснащені камерами розпізнавання облич, уздовж основних доріг, якими палестинці тікали на південь.

Водночас військові кажуть, що інструмент не завжди був точним — у випадках, коли кадри були зернистими або обличчя людей було закрите, він помилково ідентифікував їх як пов’язаних з ХАМАС. Подібним чином система позначила палестинського поета Мосаба Абу Тоху, який в середині листопада намагався виїхати з Гази до Єгипту через один з ізраїльських КПП. Повідомляється, що чоловіка утримували в ізоляторі, допитували та били протягом двох днів — перш ніж без пояснень відпустити.

Технологію Corsight доповнили безплатною Google Photos, куди завантажили бази даних і скористались функцією пошуку за фото для подальшої ідентифікації людей. Один з офіцерів сказав Times, що інструмент Google працював краще та виявляв людину, навіть якщо видно лише невелику частину обличчя.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

У жовтні, як повідомляв Forbes, деякі лікарні в Ізраїлі почали використовувати технологію Corsight для ідентифікації пацієнтів з «пошкодженнями», співставляючи зі знімками, які надіслали родичі.

У 2020 році Corsight заявила, що її технологія може ідентифікувати обличчя в масках, а за два роки після цього повідомила, що розробляє інструмент, який може «створити модель обличчя людини на основі її ДНК». Торік Corsight співпрацювала зі столичною поліцією в Боготі, Колумбія, щоб шукати підозрюваних у вбивствах і крадіжках у громадського транспорту.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: