Новини Новини 14.03.2022 о 17:09 comment views icon

Колишній IT-фахівець (а нині боєць тероборони) розповів про важливість перевірки документів на блокпостах [відео]

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Колишній IT-фахівець розповів про важливість перевірки документів на блокпостах. Раніше хлопець працював із сайтами, а тепер зі зброєю. «Айтішник» – так називають тепер його побратими. Разом із ними боєць стоїть на позиції, говорить, що скоро має закінчитися його зміна і він передає пост.

«Настрій у принципі бойовий. У нас все спокійно. Ми виконуємо зараз свої бойові обов’язки: перевіряємо громадян, зберігаємо спокій. В принципі, і нам так спокійніше, і людям».

Говорить, що для громадян важливо дотримуватися певних правил на блокпостах. А ДРГ себе точно викриють.

«Ну, взагалі ти перевіряєш: дивишся документи, питаєш прописку, питаєш наскільки він добре знає свої документи. Наприклад, день народження. Ми часто практикуємо таке питання: «Як звати вашого батька?” Бо там прізвище ім’я ще можуть запам’ятати там, якщо це підроблені документи, а по-батькові то вже важче буває. То знаєте іноді люди так згадують, потім там називають і посміхають. Вони не очікують такого питання».

У Києві та області діє комендантська година. Її термін постійно оновлюється на сайті влади. Людям важливо не їздити у такий час. За словами бійця: «Будь-яка машина, будь-яка людина, яка йде або рухається в комендантську годину – за означенням сприймається як ДРГ. Але є певні ознаки, за якими зрозуміло, що там це ЗСУ або це Нацгвардія, це СБУ. Але, якщо людина не знає там певних ключових моментів, тоді знову ж таки, ми більш підозріло до цього ставимося».

Перевіряти допомагає служба поліції, бо у них є права на огляд, обшук та затримання осіб.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Айтішник говорить, що чув, що війна настає ще вночі на 24 лютого.

«У ніч на 24 лютого чули, що начебто плануються ракетні обстріли і так про всяк випадок заклеїли скотчем вікна. Коли вже у новинах почули, що були обстріли, і ми на Позняках теж чули вибухи. Тоді стало зрозуміло, що уже якось треба з міста виїжджати, особливо вивезти родину. Після того, як я це зробив, я повернувся в Київ і далі вже стало питання, куди я можу піти».

Так хлопець і опинився в Територіальній обороні. Особливо закликає громадян, не їздити в комендантську годину та дотримуватися правил перетину блокпостів.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: