Новини WTF 29.03.2024 о 10:16 comment views icon

Кожна додаткова година за комп’ютером на дозвіллі збільшує шанси на імпотенцію, — дослідження

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Аналізи даних понад 200 000 чоловіків показали, що кожні 1,2 години додаткового використання комп’ютера у вільний час передбачали збільшення ймовірності еректильної дисфункції (або імпотенції) в 3,57 раза, йдеться у дослідницькій статті в Andrology (через Interesting Engineering).

Водночас подібних результатів не показали інші щоденні справи — як-от перегляд телевізора чи водіння авто. Також не виявлено жодних доказів того, що використання комп’ютера пов’язане з депресією, тривогою або здоров’ям кровоносних судин.

Використання комп’ютерів давно пов’язують зі зниженням рівня фолікулоостимулювального гормону — ключового гормону, який бере участь у репродуктивній системі як чоловіків, так і жінок (у чоловіків він стимулює вироблення сперматозоїдів).

Цікаво, що дослідники спостерігали нижчий рівень фолікулоостимулювального гормону в осіб, які «більш неквапливо» використовували комп’ютер.

«Це дослідження запропонувало вагомі докази позитивного причинно-наслідкового зв’язку між використанням комп’ютера та ризиком еректильної дисфункції. Проте остаточний причинно-наслідковий зв’язок має бути встановлений шляхом подальших досліджень», – зазначили автори в заяві.

Дослідники пропонують чоловікам зайнятись помірною фізичною активністю замість додаткового використання комп’ютера на дозвіллі — більша кількість вправ зменшує ймовірність розвитку еректильної дисфункції через сидячий спосіб життя.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: