Новини Новини 23.12.2022 о 19:08 comment views icon

Leidos створить повітряно-реактивний гіперзвуковий безпілотник Mayhem для ВПС США – поки нічого невідомо про механізм зльоту та посадки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Військово-повітряні сили США доручили компанії Leidos працювати над великим повітряно-реактивним гіперзвуковим безпілотником, здатним виконувати розвідувальні, розвідувальні, наглядові та ударні завдання.

Швидкість, як і раніше, є величезною перевагою в небі, і військові докладають усіх зусиль, щоб привести системи озброєнь до гіперзвукової швидкості, що більш ніж у п’ять разів перевищує швидкість звуку. Mayhem буде безпілотним гіперзвуковим літальним апаратом, здатним виконувати місії, котрі свого часу виконував легендарний SR-71 Blackbird, із різноманітним змінним корисними навантаженнями.

Передбачалося, що безпілотник Mayhem може мати якесь відношення до гіперзвукового літака SR-72 Lockheed Martin («син Блекберда») і може використовувати аналогічну революційну рухову установку «комбінованого циклу», щоб обійти той факт, що гіперзвукові приводи просто не працюють на злітно-посадковій, дозвуковій і навіть надзвуковій швидкостях.

Але, здається, все може бути простішим. У прес-релізі, присвяченому перемозі в тендері на контракт сумою $334 млн, оборонний підрядник Leidos описує Mayhem як “нестримну гіперзвукову багатоцільову програму ISR і Strike” і каже, що для тяги він використовуватиме гіперзвуковий привід. Це означає, що він може бути неспроможний злетіти власним ходом; можливо, його потрібно буде запустити на ракеті, здатній змусити безпілотник рухатися досить швидко, щоб «прокинувся» двигун. Проте ті ж проблеми очікуються й на скиданні швидкості та приземленні на злітно-посадкову смугу.

Проект, що триває чотири з половиною роки, починається з розгляду системних вимог та концептуального проектування.

росзмі повідомили про падіння безпілотника на авіабазі в енгельсі після того, як Укроборонпром анонсував фінальні випробування далекобійного БПЛА

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Джерело: New Atlas


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: