Новини Пристрої 11.08.2023 о 22:31 comment views icon

Linus Tech Tips вдалося під’єднати до ПК 110 USB-пристроїв – теоретичний максимум 127

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Linus Tech Tips вдалося під’єднати до ПК 110 USB-пристроїв – теоретичний максимум 127

YouTube-канал Linus Tech Tips відповів на запитання, яке цікавило багатьох – скільки USB-пристроїв можна під’єднати до ПК. Теоретичний максимум становить 128 пристроїв мінус 1. Як завжди, практично вдалося зробити трохи менше.

Істотно знижує кількість можливих підключень використання концентраторів USB. Майже кожен фізичний USB-хаб містить більше одного внутрішнього концентратора. За замовчуванням це число можна сміливо подвоїти: кожен хаб у будь-якому відносно новому пристрої може працювати в режимах USB 2.1 та USB 3.1.

Практично це означає, що Windows з високою ймовірністю видасть помилку під час послідовного підключення лише трьох хабів: «Помилка. Занадто багато USB-хабів. Концентратор не працюватиме, якщо він підключений на відстані понад 5 концентраторів від кореневого пристрою».

Існує проблема подачі електрики на пристрої, якщо використовувати хаби без зовнішнього живлення. Навіть використання великих багатопортових концентраторів із зовнішнім живленням не дозволить наблизитися до максимуму – у них внутрішніх концентраторів понад два.

Найкращий вибір для експерименту – материнська плата для майнінгу з найбільшою можливою кількістю портів PCIe. Підключення через них карт розширення USB дозволить створити максимальну кількість паралельних портів.

Інша проблема – знайти достатню кількість USB-пристроїв для підключення. Не можна просто так узяти безліч дешевих флешок – у Windows закінчаться літери алфавіту, які можна призначити дискам.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

Озброївшись понад 20 USB-накопичувачами, стійкою клавіатур та кошиком мишей, а також колишньою фермою для майнінгу, набитою USB-картами, Linus Tech Tips вдалося довести кількість підключених пристроїв до 110, перш ніж система почала збоїти (імовірно через проблеми з драйверами). При цьому процесор працював з навантаженням від 30-40% у простої.

У будь-якому випадку експеримент вражає досягненням, доволі близьким до максимуму. Можливо, з якимись іншими пристроями вийшло б і більше, але для з’ясування цього може знадобитися значно більше часу та зусиль.

Ентузіасти створили відеостіну з 40 ARGB-клавіатур — і, ясна річ, запустили на ній Doom

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

Джерело: PC Gamer


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: