Новини Пристрої 12.10.2022 о 12:21 comment views icon

Meta представила Quest Pro — «професійну» VR-гарнітуру за $1499 зі зчитуванням міміки та додаванням віртуальних об’єктів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Meta анонсувала гарнітуру Quest Pro за ціною $1499, розмови про яку тривали майже рік. Quest Pro – розвиток лінійки гарнітур Quest VR з новим процесором та екраном, радикально переробленим корпусом та контролерами, зверненими всередину камерами для відстеження очей та міміки. Попередні замовлення відкриваються сьогодні у 22 країнах, а постачання пристроїв розпочнеться 25 жовтня.

Meta Quest Pro

Гарнітура Quest Pro фактично є істотно переробленою Quest 2 з додатковими функціями. У ній встановлені тонші лінзи – товщина пристрою знизилася на 40%. Застосування тоншої системи лінз Quest Pro означає більший периферійний кут огляду. Шолом кріпиться на голові за допомогою м’якого пластикового кільця (подібно до додаткового ремінця Elite Strap Quest 2). Додаткові маски для обличчя можуть заблокувати всі прозори.

Батарею було перенесено на задню частину гарнітури, що змінило баланс ваги. Зміна центру тяжкості допомагає компенсувати масу 722 г, значно більшу, ніж 503 г у Quest 2.

Meta Quest Pro

Meta рекламує дві нові функції, відсутні в ранніх гарнітурах. Перша – це набір камер, спрямованих усередину, котрі дозволяють відстежити міміку та передати її віртуальному аватару користувача. Також вони дозволяють Quest Pro визначати, чи правильно надіта гарнітура, а також оптимізувати рендеринг, виводячи дрібні деталі лише у напрямку погляду.

Power Skills For Tech.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Друга особливість – наскрізне повнокольорове відео – проміжний крок між віртуальною та голографічною доповненою реальністю. Quest Pro використовує зовнішні камери з високою роздільною здатністю для захоплення зображення та візуалізації його всередині гарнітури, яка потім може розміщувати віртуальні об’єкти в оточенні.

Meta Quest Pro

Quest Pro використовує нещодавно анонсований Qualcomm Snapdragon XR2 Plus, який, за твердженням Meta, забезпечує на 50% більше потужності, ніж доступно у XR2 Quest 2. На борту встановлено 12 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ накопичувач. Рідкокристалічні екрани дають роздільну здатність 1800 x 1920 пікселів на кожне око. Meta обіцяє, що дизайн панелі дасть користувачам на 75% більше контрастності та на 10% більше пікселів на кут зору.

Повністю оновлено контролери руху Quest. Попередні гарнітури Meta відстежувала контролери за допомогою світлодіодних кілець у верхній частині, нові контролери усіяні камерами, які відстежують рух. Це також покращує зовнішній вигляд контролерів.

Meta замінила батареї AA вбудованими батареями, які заряджаються на док-станції разом із гарнітурою. При цьому максимальна автономність пристрою поменшала з 3 до 2 годин .

Meta Quest Pro

Попри усі модифікації, розташування кнопок залишилося тим самим, тому контролери (і вся система гарнітури Quest Pro) сумісні з наявними іграми та програмами Quest 2. Можна замовити і набір нових контролерів для використання з Quest 2, хоча додавши $100 до ціни в $299 можна придбати повний комплект попереднього покоління. Quest 2 і Quest Pro будуть мати спільний магазин ігор та програм, хоча деякі програми будуть ексклюзивними для Quest Pro.

Power Skills For Tech.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Quest Pro буде доступний онлайн через Meta Store. Він також буде продаватися через роздрібних партнерів у чотирьох країнах: Best Buy та Amazon у США; Amazon, Argos та Currys у Сполученому Королівстві; Best Buy та Amazon у Канаді; та Amazon, Fnac та Boulanger у Франції.

.

VR-гарнитура Meta Quest 2 с 1 августа подорожает на $100 — до $400 за базовую модель со 128 ГБ памяти

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: