Новини Софт 27.05.2022 о 09:15 comment views icon

На сайті «Дія» з’явилась «єДекларація» — нова послуга для підприємців. На час воєнного часу документ замінить 374 види різних дозволів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Команда Мінцифри запустила нову послугу для бізнесу під назвою «єДекларація» — вона вже доступна на сайті «Дія». Це документ, який на час воєнного стану замінить 374 види дозвільних документів, необхідних для роботи підприємців. Наприклад, ліцензії, сертифікати, свідоцтва, посвідчення та висновки.

Раніше підприємці та власники бізнесів мали отримувати різні дозволи та ліцензії для того, щоб розпочати або продовжити власну справу. Але під час воєнного стану ходіння кабінетами з купою ксерокопій під час повітряної тривоги — справа не тільки складна, але й небезпечна. Тому в Уряді вирішили спростити процедуру отримання дозволу на ведення власного бізнесу.

Подати «єДекларацію» в «Дії» можна за декілька кліків і вона не потребує розгляду чиновником. Бізнес може почати працювати зразу після її подання.

«Тепер не потрібно збирати купи паперових документів та йти до органів влади, щоб отримати дозвільні документи — оформлення «єДекларації» в «Дії» забере не більше як 3 хвилини та повністю безплатне»

Мінцифра

Хто може подати «єДекларацію»

  • підприємці, у яких закінчився термін дії дозвільних документів до початку воєнного стану,
  • підприємці, що планують вести діяльність, для якої необхідна ліцензія,
  • підприємці, що в умовах війни змінили вид діяльності й починають вести діяльність, для якої потрібна ліцензія.

Перевірити, чи можна працювати за «єДекларацію» підприємці можуть за цим посиланням.

Як подати «єДекларацію» в «Дії»:

  • авторизуйтеся на порталі diia.gov.ua за допомогою електронного підпису,
  • заповніть онлайн-форму, вкажіть, де плануєте працювати, і виберіть дозвільний документ, який вам потрібен,
  • підпишіть сформовану декларацію електронним підписом.

Послуга доступна за посиланням. Вона реалізована Мінцифри спільно з Мінекономіки та Офісом ефективного регулювання BRDO.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: