Новини Пристрої 26.04.2024 о 08:33 comment views icon

Найбільший 3D-принтер в світі друкує будинок за 80 годин

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Найбільший 3D-принтер в світі друкує будинок за 80 годин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Університет штату Мен щойно представив найбільший у світі полімерний 3D-принтер. Новий пристрій під назвою Factory of the Future 1.0 (FoF 1.0) може друкувати об’єкти розміром 29 м у довжину, 9,7 м в ширину та 5,5 м висотою. 3D-принтер відносно швидкий, він використовує 227 кг матеріалу за годину.

Він може динамічно перемикатися між техніками друку під час виконання складної роботи. Завдяки різноманітності технік принтер підходить для низки галузей промисловості, включаючи житлове та інфраструктурне будівництво, а також військові потреби. Більшість матеріалів, з якими він працює, підлягають вторинному переробленню. Створені ним конструкції за потреби можна розібрати та використати матеріали наново.

Передусім технологія придатна для швидкого будівництва доступного житла. Специфікації принтера вказують на те, що з його допомогою можна зробити невеликий одноповерховий будинок приблизно за 80 годин.

Дослідники Університету штату Мен отримали фінансування від Інженерного корпусу армії США, Міністерства оборони та Міністерства енергетики. Урядові установи хочуть окупити свої інвестиції, тому принтер, ймовірно, також використовуватимуть для створення легких кораблів швидкого розгортання, таких як підводні човни та інші морські транспортні засоби. Сенатор Сьюзен Коллінз назвала принтер «неоціненним для нашої національної безпеки».

Існує ще один великий принтер у кампусі університету, який був попереднім найбільшим у світі 3D-принтером. Його вже використовували для виготовлення будинку площею 56 квадратних метрів з деревного волокна та біосмол. Новий принтер у чотири рази більший. За потреби обидва пристрої можуть працювати над тими самими проєктами, пришвидшуючи їхнє виконання.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Незабаром Університет штату Мен розпочне будівництво нової науково-дослідної лабораторії під назвою «Фабрика зеленої інженерії та матеріалів» (GEM), де працюватимуть обидва принтери. В університеті кажуть, що розглядають будівництво ще більшого принтера.

Найменший у світі 3D-принтер — розміром зі звичайний сірник. Та це не заважає йому створювати напрочуд деталізовані моделі

Джерело: ABC News

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: