Новини Технології 31.10.2023 о 10:22 comment views icon

«Нова Пошта» встановила перші 500 власних POS-терміналів у відділеннях. Ціль — 10 тис. до 2025 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

NovaPay — дочірня фінкомпанія «Нова пошта» — почала розвивати власну мережу POS-терміналів та розмістила перші 500 платіжних пристроїв для швидких розрахунків банківською карткою/гаджетом з NFC у низці відділень.

«Нова Пошта» тепер має власну мережу POS-терміналів

Перші 500 терміналів встановили у відділеннях «Нової пошти» в Київській, Львівській, Одеській та Дніпропетровській областях. За планом, до кінця 2023 року NovaPay встановить ще 1000 POS-терміналів у інших областях. Наразі компанія націлюється на 10 000 власних терміналів до 2025 року.

Навіщо «Новій пошті» власна мережа POS-терміналів? Відповідь очевидна — так компанія зможе заощадити немалу суму на міжбанківських комісіях. Якраз не так давно у нас виходив матеріал про міжбанківські комісії та оновлення правил, що їх регулюють.

Навіщо і як це вписується в стратегію

CEO NovaPay Андрій Кривошапко заявив, що перехід на власні POS-термінали не тільки допоможе заощадити кошти для інвестицій у розвиток нових і вдосконалення наявних послуг, а також підвищить стабільність роботи компанії загалом.

У травні NovaPay отримала нову ліцензію НБУ, яка дозволяє, поміж іншого, відкривати рахунки та емітувати платіжні картки, та донедавна планувала у вересні запустити власний мобільний платіжний застосунок. Вочевидь його реліз затримується і нова дата поки невідома — цей застосунок, зокрема мав забезпечити можливість швидко купувати облігації під 20% річних. Нагадаємо, у червні компанія здійснила перший публічний випуск трирічних облігацій (цей фінансовий інструмент є альтернативою банківським кредитам) серії А на суму 100 млн грн.

Інші плани NovaPay включають вихід на мільйон клієнтів в Україні до кінця 2023-го та поступово запускатися в кожній країні присутності (наразі це Польща, Литва, Чехія, Румунія, Німеччина, Молдова, Словаччина, Естонія та Латвія).

Курс Quality Assurance (QA) від Mate academy.
Курс QA — ідеальний для новачка. Від основ тестування до складних стратегій — опануйте всі технології, щоб жодна помилка не змогла вас оминути. Ми впевнені в якості нашого курсу, тому гарантуємо вам працевлаштування після його завершення.
Зареєструватись на курс

«‎Нова пошта» за підсумками першого півріччя 2023-го — 170 млн посилок, 956 нових відділень та 419 млн грн інвестицій

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: