Новини IT-бізнес 12.06.2023 о 13:54 comment views icon

Фінкомпанія «Нової пошти» — NovaPay — вперше розмістила публічні облігації на 100₴ млн. Дохідність сягає 20%

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

«НоваПей Кредит» (є частиною NovaPay) зареєструвала перший публічний випуск трирічних облігацій (цей фінансовий інструмент є альтернативою банківським кредитам) серії А на суму 100 млн грн, які допоможуть профінансувати частину інвестиційних проєктів компанії.

Новий випуск уже зареєструвала Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) — і це перше публічне розміщення облігацій. Це означає, що придбати їх зможуть не тільки приватні інвестори, а й звичайні українці.

Наразі облігації NovaPay вже є в обігу на вторинному ринку — придбати їх можуть клієнти, партнери, співробітники та будь-яка людина, яка забажає інвестувати у цей інструмент. Наразі формується список передзамовлення на цінні папери, а вже восени з’явиться можливість легко та швидко купити облігації через мобільний додаток NovaPay та за допомогою оператора-касира у відділенні «Нової пошти».

Водночас NovaPay стала першою українською компанією, яка у воєнний час випустила корпоративні облігації з публічною пропозицією. Щодо ключових умов, це облігації зі погашенням від 1 до 18 місяців та ставкою дохідності до 20% річних. Виплата доходу здійснюватиметься на банківський рахунок клієнта після закінчення терміну дії угоди про купівлю цінних паперів – так само як і виплата відсотків за депозитами.

«Ми стали першою компанією на українському ринку капіталу у воєнний час, яка випустила корпоративні облігації з публічною пропозицією. Ми віримо в національний ринок цінних паперів, віримо і можливості залучення коштів за допомогою його інструментів і плануємо розвиток в Україні. Кошти, залучені від розміщення облігацій, будуть спрямовані на розвиток бізнесу NovaPay і її кредитних продуктів, що вже ефективно працюють», –

Андрій Кривошапко,

СЕО NovaPay

Загалом же цей випуск облігацій став четвертим для «Нової пошти» — у березні повідомлялося про плани українського лідера експрес-доставки залучити корпоративних облігацій на 800 млн грн фінансування інвестиційних проєктів.

На загальну суму проданих облігацій NovaPay обіцяє нарахувати 1% річних та інвестувати ці кошти у допомогу ЗСУ.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Місяць тому NovaPay отримала нову ліцензію НБУ, яка дозволяє, серед іншого, відкривати рахунки та емітувати платіжні картки. Вже у вересні NovaPay планує запустити власний мобільний платіжний застосунок, вийти на мільйон клієнтів в Україні до кінця 2023-го та поступово запускатися в кожній країні присутності (наразі це Польща, Литва, Молдова та Чехія).

«Нова пошта» тепер може відкривати рахунки та випускати картки, а «Укрпошта» отримала дозвіл на переказ коштів у нацвалюті без відкриття рахунків


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: