Новини Новини 16.05.2022 о 12:07 comment views icon

Pix — український виробник ранців з LED-анімацією — припинив своє існування

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Закриття стартапу Pix підтвердила співзасновниця та CEO компанії Маргарита Рімек у дописі від 14 травня на власній сторінці Facebook. Офіційно це сталося ще у січні — до початку повномасштабної війни росії проти України, але лише зараз у співзасновниці дійшли руки запостити апдейт по ситуації.

Pix відомий своїми незвичайними ранцями, які вирізнялися з поміж інших LED-анімацією та можливістю її кастомізації за допомогою мобільного застосунку. Компанія Pix Inc. була заснована у 2018 році, у тому ж році була запущена перша Kickstarter кампанія, яка принесла передзамовлень на $150 000. Свого часу Pix дуже вдало дебютував на Kickstarter — їхній дитячий рюкзак Pix Mini зібрав втричі більше, ніж планувалося.

Як пояснила Маргарита Рімек, 2020-й рік та пандемія сильно підкосили проєкт. Протягом 2021-го команда намагалась встати на ноги та тестувала різні ідеї щодо відновлення бізнесу, але досягти успіху не змогла. Команда не змогла відправити частину замовлень Pix Mini з останньої краудфандингової кампанії.

Водночас співзасновниця допустила можливість перезапуску продукту, коли з’являться більш придатні умови.

«Згодом, спільно з бордом директорів ми вирішили закрити проект, законсервувати його та передати нашому акселератору для можливості перезапуску у майбутньому, при більш придатних умовах»

Маргарита Рімек,

співзасновниця та CEO Pix

За коротку історію існування Pix відвантажила близько 15 000 одиниць по всьому світу, мали клієнтів у 60+ країнах, інтегрували екрани у сумки food-кур‘єрів та навіть зняли Pix у голлівудському фільмі, розповіла Маргарита Рімек.

Курс-професія "Копірайтер" від Skvot.
40 занять — і ти з упевненістю, скілами та портфоліо зможеш тиснути Apply на вакансії копірайтера.Досвідом і ключами поділяться 2 лекторки та запрошені спікери.
Детальніше про курс

Маргарита Рімек запевнила, що всі додатки та продукти Pix продовжуватимуть працювати.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: